U OPATIJI GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

6. lipnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Učenici petih razreda u posjetu Gradu Opatiji

 Učenici petih razreda OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija s nastavnicama Vanjom Kusturin Zukić i Kristinom Krapić, u okviru izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje posjetili su Grad Opatiju. U gradskoj vijećnici primio ih je zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić. Poručio im je da kako je ovo pravi primjer sudjelovanje djece i mladih u lokalnoj zajednici te da se nada da će se sljedeće godine još učenika uključiti u ovu aktivnost u školi.

Ovlasti Grada, gradonačelnika i gradske uprave, komunalna infrastruktura, igrališta, plaže, aktivnosti za djecu, javni prijevoz, bile su samo neke od tema na upite o kojima je zamjenik Priskić odgovarao vrlo zainteresiranim učenicima.

Učenici su ispričali o kojim temama su do sada učili – siromaštvo, utjecaj medija, financijska pismenost, nasilje na internetu, volontiranje, briga o životinjama, ekologija, predrasude i stereotipi. Posjet je organiziran u sklopu teme „Moja lokalna zajednica“.

Građanski odgoj i obrazovanje uveden je u OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija ove školske godine kao izvannastavna aktivnost u petim razredima po modelu Grada Rijeke. Nastava se provodi jednom tjedno u dvije grupe, a pohađa je 27 učenika. Sljedeće školske godine planira se nastaviti program u petim i šestim razredima.