U NEW YORKU UBIJEN POZNATI RIJEČKI POVJESNIČAR WILLIAM KLINGER

2. veljače 2015. | Kategorija: Europa & svijet
William Klinger

William Klinger

NEW YORK – U New Yorku je ubijen poznati riječki povjesničar William Klinger (1972-2015). Kako se doznaje ubijen je pronađen je u subotu u newyorškom Astoria Parku s ozljedom na glavu. U tom je trenutku bio živ, ali je uskoro zatim preminuo od ozlijede. Kasnije je policija potvrdila da je ubijen metkom u glavu.

Kako je navela policija Klingera je ubio američki državljanin Alexandar Bonich (49) iz Queensa. Bit će optužen zbog ubojstva, ilegalnog posjedovanja oružja i pokušaja prikrivanja dokaza. Naime, Bonich je nakon što je pucao Klingeru u glavu pokušao ubojstvo Kligera prikazati pljačkom, a sebe kao svjedoka ubojstva.

William Klinger je rođen 24. rujna 1972. u Rijeci. Diplomirao je na Sveučilištu u Trstu, magistrirao na CEU u Budimpešti, doktorirao na firentinskom Europskom institutu.

Navodno su Bonich i Klinger bili prijatelji te razlog ubojstva još nije poznat. Po nekim informacijama dio poznanika ne vjeruje da je ubojstvo mogao učiniti Bonich jer su njih dvoje bili vrlo dobri. Stoga – smatraju oni – dio informacija nedostaje i slučaj je obavijen velom tajne. Navodno i policija još nije zaključila slučaj.

Klinger se u New Yorku nalazio na konferenciji o Drugom svjetskom ratu i događajima neposredno nakon Drugog svjetskog rata vezanih uz jugoistok Europe. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone