Troje hrvatskih državljana smrtno stradalo u prometnoj nesreći

29. kolovoza 2020. | Kategorija: Hrvatska

policijaSENJ – Nesreća se dogodila kada je 68-godišnji vozač osobnog vozila, krećući se u smjeru Senja, prešao na suprotnu stranu kolnika te je udario u osobno vozilo, talijanskih nacionalnih oznaka

Na DC 8, na području Sibinja Krmpotskog, jutros se dogodila prometna nesreća u kojoj je, nažalost, troje hrvatskih državljana smrtno stradalo.

Nesreća se dogodila oko 8 sati kada je 68-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, riječkih registarskih oznaka, krećući se u smjeru Senja prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je pritom udario izravno u osobno vozilo marke VW Polo, talijanskih nacionalnih oznaka, što se kretalo iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće, uz spomenutog 68-godišnjeg vozača, poginule su i dvije putnice iz vozila, starosti 70 i 93-godina.
Zbog zadobivenih teških ozljeda, troje talijanskih državljana iz “Pola” prevezeni su u KBC Rijeka poradi pružanja liječničke pomoći.

Točan uzrok nesreće i okolnosti koje su do nje dovele utvrdit će se nakon što budu provedene sve potrebne mjere i radnje.

Promet navedenom dionicom ceste tijekom provedbe očevida, kojim je rukovodila zamjenica ODO Rijeka, odvijao se naizmjence jednim prometnim trakom od 9 do 12 sati kada je normaliziran u oba smjera.

“I ovom prilikom pozivamo na veći oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa sve sudionike u prometu, a osobito vozače, kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća s najtežim posljedicama”, navode iz policije.