TRILER U OPATIJI – IVO DUJMIĆ S GRAĐANIMA PORAZIO KOALICIJU 9 STRANAKA

5. lipnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
(foto: facebook)

(foto: facebook)

OPATIJA – U Opatiji su se održavali pravi triler izbori u kojima je Ivo Dujmić ostvario ono što je malo kojem u Hrvatskoj pošlo za rukom – kao nezavisan kandidat porazio je stranačku mašineriju od čak 9 stranaka.

Naime, Ivo Dujmić, kao nezavisni kandidat, porazio je svoje dojučerašnje kolege iz SDP-a koji su istaknuli Fernanda Kirigina i kojeg je podržavalo čak 9 stranaka.

Ivo Dujmić ostvario je 49,95 posto podrške sa svojom ‘koalicijom s građanima’, a Fernando Kirigin 48,86 posto sa svojom ‘koalicijom političkih stranaka’.

Dujmić – 2.383
Kirigin – 2.331

Nakon izbora stari-novi gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić je naveo da su pobjednik ovih izbora građani Opatije i naveo da je dosta podijela. “Podijelili su Opatiju i to nisu smijeli napraviti. Ali sada je dosta. Svi se trebaju smiriti i sada staloženo raditi za dobrobit Opatije. Jedan čovjek je pobijedio protiv devet stranaka i mislim da sam s time rekao sve”, zaključio je Dujmić u društvu brojnih građana koji su ga došli podržati u njegovom stožeru u opatijskoj Zori.

Neuspjeli eksperiment

S druge strane u stožeru SDP-a Opatije, gdje su se okupili predstavnici koalicije političkih stranaka vladala je komorna atmosfera. Sve govori podatak da se puno više o nastaloj situaciji za SDP u Opatiji moglo čuti ne u Opatiji već u riječkom stožeru SDP-a. Naime, dok su riječki i županijski SDP-ovci u opuštenoj atmosferi gledali rezultate pobjede Vojka Obersnela često su naglas komentirali stanje u ostalim gradovima i općinama.

“Od stranke koja je u prethodnom mandatu u Opatiji imala gradonačelnika, zamjenika, predsjednika Gradskog vijeća, 5 vijećnika i svu vlast u rukama zbog neuspjelog eksperimenta u koji su se u SDP-u Opatije upustili postali smo stranka koja ima 2 vijećnika i ništa više”, govorilo se u Rijeci.

(M.M.)