TRADICIONALNI 51. RIBARSKI TJEDAN

27. kolovoza 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

ukusna tuna

ukusna tuna

CRIKVENICA – Počeo je tradicionalni, 51. po redu Ribarski tjedan u Crikvenici, koji traje sve do 2. rujna 2017. I ove godine ima se raznovrstan i bogat zabavni, gastronomski, kulturni i sportsko-rekreativni program.

Nakon svečanog otvaranja 51. Ribarskoga tjedna u subotu, 26. kolovoza u 20 h u centru Crikvenice imalo se prilike vidjeti crikvenički akvatorij u dinamičnim bijelo-plavim slikama, i to zahvaljujući tradicionalnoj jedriličarskoj regati krstaša “Ribarski tjedan”. Smotra drvenih baraka nudi posjetiteljima uživanje u prekrasnim tradicijskim plovilima. Zatim je tu “Fešta od dagnji”, najslađi gastro uvod u svakodnevne gastro programe, u kojima će se moći kušati i plava riba, brancin, tuna, škampi i lignje.
Crikvenički će brodari već četvrtu godinu zaredom imati važnu ulogu u otvaranju ove tradicionalne manifestacije, jer oko 21 h iz gradske luke kreće besplatna panoramska vožnja brodovima, koja će gostima pružiti jedinstveni doživljaj rivijere, uz ugodno druženje na svježem morskom zraku.
Za glazbeni dio večeri i sjajnu atmosferu u centru grada pobrinut će se Jacques Houdek i sastav “Baruffa”.

Bit će to tjedan u kojemu se isprepliću ljubav prema moru, tradicija ribarenja, kulturno-umjetnička i zabavna događanja, sport, rekreacija, tradicionalna gastronomija te raznovrsne aktivnosti za djecu i odrasle. I ove će godine, vjerujemo, posebno uživati sudionici tradicionalnog jedrenja i ribarenja s domaćinima, koji će upoznati vrijedan dio crikveničke tradicije, i to iz nešto drugačije perspektive.

U 2017. godini je Ribarski tjedan postao dio vrijednoga projekta “Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana”, sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020, čiji je glavni cilj očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj pomorske baštine pograničnog područja Hrvatske i Slovenije kroz valorizaciju na načelima održivog turizma.