Torpedo daysa u Proizvodnom parku Torpedo

14. prosinca 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U Proizvodnom parku Torpedo, ove će se srijede, 15. prosinca s početkom u 13 sati održati Torpedo days. Riječ je o manifestaciji koja za cilj ima promociju novih tehnologija.

Tema će biti „Primjena pametnih rješenja u različitim industrijama“, kao podloga koje je Europska komisija u svojim novim smjernicama istaknula za održivo i inovativno gospodarstvo.

Program Torpedo daysa najavili su pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić, direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić, voditeljica Europe Directa Rijeka Doris Sošić i Mateo Starčević Filipović, direktor BrightDock&Huuk.

Sudionici manifestacije bit će predstavnici javnog i privatnog sektora koji će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja s obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom pametnih rješenja u različitim industrijama za industriju 4.0.

Program Torpedo daysa najavio je direktor Porina, Dario Zorić. „Započet ćemo s uvodnim predavanjem Damira Medveda, menadžera prodaje u novim poslovnim područjima Ericsson Nikola Tesla d.d., a program će se nastaviti panel raspravom na temu „Primjena pametnih rješenja u različitim industrijama“ u kojoj će sudjelovat Damir Medved, Luka Bracanović iz E-glass d.o.o., Osnivač REEV Electric Igor Felc i direktor BrightDock&Huuk, Mateo Starčević Filipović. Nakon toga sudionici će imati priliku obići prostor Proizvodnog parka Torpedo i pogledati demonstraciju industrijske opreme za aditivnu tehnologiju, odnosno 3D printanje, skeniranje i modeliranje“, najavio je Zorić i dodao kako je želja Torpedo days manifestaciju održavati nekoliko puta godišnje kako bi se promovirale nove tehnologije.

Pročelnica gradskog odjela za poduzetništvo Jana Sertić istaknula je kako Grad Rijeka podupire brojne aktivnosti usmjerene na razvoj poduzetništva koji se temelji na razvoju novih tehnologija. „Grad Rijeka se u svom planu razvoja gospodarstva u narednom periodu opredijelio za put temeljen na razvoju inovacija i novih tehnologija“, istaknula je Sertić.

Program Torpedo daysa besplatan je za sve zainteresirane, a potrebno je imati važeću COVID potvrdu.

Organizatori manifestacije su Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo, Riječka razvojna agencija Porin i Europe Direct Rijeka.