TIJEKOM VIKENDA – VIŠE TEŽIH PROMETNIH NESREĆA

17. srpnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

nesreća prometna sudar motorKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 49 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene, a 11 lakše. Teže je ozlijeđen biciklist u subotu u nesreći na području Jelenja. U njega je udario 18-godišnji motociklist upravljajući mopedom bez položenog vozačkog ispita. Osim njega, teže su ozlijeđeni 38-godišnji motociklist u Selcu, prilikom pada na kolnik i u petak, 13. srpnja, 48-godišnja hrvatska državljanka, kao putnica u osobnom vozilu marke Renault, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji vozač, sudjelujući u nesreći u Malom Lošinju. Svim ozlijeđenima liječnička pomoć je pružena u KBC Rijeka.

U spomenutom razdoblju evidentirano je i počinjenje prometnih prekršaja. Izdvajamo 24-godišnjeg počinitelja koji je sinoć zatečen oko 19.30 sati na području Krka gdje je osobnim vozilom marke Smart, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,55 g/kg. K tome je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije, te da je u automobilu prevozio više osoba nego što ima ugrađenih sjedala, odnosno, koliko je upisano u prometnoj dozvoli. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije. Jučer je zbog alkoholiziranosti i u Novom Vinodolskom policija privela 24-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Njega je policija zatekla oko 2 sata kada je osobnim vozilom marke Volkswagen Passat upravljao s koncentracijom alkohola od 1,55 g/kg. U isto vrijeme na području Jušića kod Matulja priveden je 48-godišnji hrvatski državljanin jer je upravljao osobnim vozilom marke Alfa Romeo, sisačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,86 g/kg i bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava za upravljanjem osobnim vozilom B kategorije.

Sankcioniran je kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u cilju veće sigurnosti u prometu pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.