TEŽAK VIKEND NA KVARNERSKIM PROMETNICAMA

23. travnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

sudar krv cestaKVARNER – Vozač motocikla starosti 44 godine sinoć je smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Selce. Prometna nesreća dogodila se oko 21.30 sati, a stradali vozač je upravljao motociklom marke Kawasaki, riječkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Novog Vinodolskog prema Rijeci. Tijekom vožnje izgubio je kontrolu nad motociklom, udario u betonski usjek te zajedno s motociklom pao na kolnik. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu prometne nesreće.

Promet ovo dionicom od 21.40 do 00.20 sati odvijao se jednom kolničkom trakom uz regulaciju prometne policije.

Teške tjelesne ozljede zadobio je i 49-godišnji motociklist, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16.30 sati kod mjesta Ustrine na otoku Cresu. Vozač se kretao iz smjera Malog Lošinja prema Cresu upravljajući motociklom marke Honda, pulskih registracijskih oznaka. Do nesreće je došlo prilikom pretjecanja osobnog vozila VW Caddy, riječkih registracijskih oznaka, koje je skretalo ulijevo, a kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Radi pružanja liječničke pomoći 49-godišnji vozač motocikla je prevezen u KBC Rijeka.

Zbog prometne nesreće promet ovom dionicom bio je zatvoren do 18.05 sati, nakon čega je u potpunosti uspostavljen u 18.40 sati.

U prometnim nesrećama proteklih dana ozlijeđena su još su dvojica vozača motocikla marke Kawasaki, riječkih i zagrebačkih registracijskih oznaka. Riječ je o 39-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći koja se dogodila 20. travnja oko 18 sati na području naselja Soboli na Čavlima te 24-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći 21. travnja oko 10.35 sati na području Fužina. Spomenuti 24-godišnjak je motociklom prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u osobno vozilo kojim je upravljala 55-godišnjakinja, a policija je utvrdila kako je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Izdvajamo i 72-godišnjeg pješaka koji je teško ozlijeđen 20. travnja oko 7.35 sati, kada ga je na pješačkom prijelazu na Muzejskom trgu u Rijeci oborilo osobno vozilo kojim je upravljala 62-godišnja vozačica. (kv)