TEMPIRANA BOMBA O KOJOJ MEDIJI NE GOVORE – ZAPLJUSNUT ĆE NAS ILEGALNI IMIGRANTI

11. lipnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

emigranti imigranti ilegalniKVARNER – Kriza je na vratima, a Hrvatska je posve nespremna. Hrvatski mediji “bombardiraju” s temama ustaša i partizana, je li se SDP već raspao ili će to uskoro, je li Živi zid opcija koja “samo laprda ono što je milo uhu očajnicima” a ukoliko bi doista došli na vlast nitko od njih pojma nema o ičemu,  je li HDZ kriminalna organizacija, itd.

Dok nas svime time “bombardiraju” na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, točnije na području Bihaća, trenutno se nalazi više tisuća ilegalnih imigranata koji se većinom kreću tzv. kvarnerskom rutom. Iz Bihaća prema Gorskom kotru i zatim u pokušaju za Sloveniju i Italiju preko Kupe, Rupe, Pasjaka ili Ćićarije.

Šverc ljudima buja i ulazak u Hrvatsku nije problem, jer je granica Hrvatske i Bosne i Hercegovine neodgovorno poput švicarskog sira, već nakon što stignu na naše prostore pošto su sve okolne zemlje zatvorile svoje granice za ilegalce. Onda, kada napokon jedan policajac radi svoj posao i otvara vatru na kombi švercera ljudima, hrvatska javnost ga gotovo na lomaču želi staviti. A što je trebao? Zamoliti ih da se zaustave i reći im da švercati ljude (u ovom slučaju doista čak djece) u 21. stoljeću nije lijepo?

Tempirana bomba za hrvatski turizam

Slovenija već odavno ima postavljenu žilet-žicu s Hrvatskoj (upravo jer Hrvatska ne može braniti svoju granicu) i imigrante koje uhvate na svojem teritoriju šalju natrag u – Hrvatsku. S novom slovenskom vladom očekuju se dodatne kontrole i samo još viši zid za one koji pokušaju ilegalno ulaziti u državu. Slovenija to ne čini jer je “nema morala”, već jer se nalazi u položaju da je prema njoj Austrija s jedne strane, Mađarska s druge i Italija s treće posve zatvorile granicu za ilegalne imigrante. Razlog je jednostavan – svima je već jasno da iza ilegalnih imigranata stoji korupirana turiska vlada, šverc ljudima i mafija. Ove odgovorne države ne žele, pod krinkom humanizma, sudjelovati u tome – i posve su u pravu!

slovenija vojska granica ogradaZadnje istraživanje EU-a pokazuje da većina medija lažno prikazuje sliku ilegalnih imigranata, uvijek u prvi plan stavljajući sirotu djecu i trudne žene (kako bi se stvorio osjećaj empatije među čitateljima), dok su u stvarnosti uredno ispod 1% ilegalnih imigranata djeca i trudne žene. 

“Dosta je licemjerja. Države koje primaju ilegalne imigrante hrane šverc ljudima. Francuska na granici više ne prima imigrante. Švicarska i Španjolska i oružjem brani svoje granice. Dosta je! Vrijeme je da Italija uočini isto. Zatvaramo svoje luke za ilegalne imigrante, a one koji su već u Italiji ćemo deportirati. Tko legalno putuje uvijek je dobrodošao, tko dolazi poput nomada srednjeg vijeka bez da se zna tko je i što je te iza čega stoji šverc ljudima nema što tu tražiti”, rekao je Matteo Salvini, novi ministar unutarnjih poslova Italije nakon što je prije nekoliko dana zabranio brodu s 600 ilegalnih imigranata ulazak u Italiju. Mnogi ne znaju da ispred obala Libije i Tunisa kruže brodovi europskih humanitarskih organizacija (koji je uglavnom financiran od onih kojima odgovara ilegalno tržište jeftine radne snage u Europi i uglavnoj je riječ o brodovima nizozemskih i njemačkih zastava) i koji poput “taxi” službe kupe sve brodove koji se otisnu s afričke obale i dopremaju ih u talijanske luke. Dosad ih je Italija primala iz humanističkih razloga. Ali kap je prelila vodu. Italija je zatvorila svoje luke i brani svoju granicu.

“Ako hoćemo pomoći tim ljudima onda EU ne smije davati milijarde eura diktatoru Erdoganu kako bi zadržao imigrante u Turskoj a onda ih on ipak pušta i tako ucjenjuje Europu. Dosta je. Pomoći ćemo potrebitima ulaganjem u prihvatilišta u sjevernoj Africi, a ne u pretvaranjem Europe u opći kaos”, novi talijanski ministar unutarnjih poslova Salvini.

Što to za Hrvatsku znači? Dva glavna pravca imigranata su morem prema Italiji, morem prema Španjolskoj i kopnom prema Hrvatskoj i Mađarskoj. Italija je zatvorila svoje granice. Španjolska je zatvorila svoje granice. Mađarska je već davno zatvorila svoje granice. Tko ostaje? Hrvatska. Gdje će ti ilegalni imigranti iz Hrvatske dalje ići? Slovenija je zatvorila svoje granice. Austrija isto. Italija isto. Mađarska isto.

Koje su rute u toj Hrvatskoj vruće? Bosna-Gorski kotar-Kvarner. Kako će sve to djelovati na hrvatski turizam? Govore li hrvatski mediji podatak EU-a da u sredinama s visokom koncentracijom ilegalnih imigranata se stupšanj kriminala povećao za više od ogromnih 60%?

2+2 uvijek da je 4 koliko god nam to nije po volji.

(S.T.)