TEMA O KOJOJ SE NE GOVORI – ŠVERC LJUDIMA NA KVARNERU

3. svibnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

emigranti imigranti ilegalniKVARNER – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Rupa dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom bugarskih državljana u dobi od 33 i 32 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Policija ih sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u nehumanim uvjetima u kombi vozilu prevozili deset stranih državljana, čime su im omogućili nedozvoljeno kretanje na području Republike Hrvatske. U namjeri da im na isti, nezakonit način omoguće izlazak iz Republike Hrvatske, osumnjičene su 30. travnja spriječili policijski službenici granične policije, koji su ih zatekli u blizini granice nakon čega su privedeni na kriminalističko istraživanje.

Po završetku kriminalističkog istraživanja obojica su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. (kv)