ŠVORINIĆ REAGIRAO: POTPUNO NEZNANJE KOD PEOVIĆ OKO HNK RIJEKE

16. prosinca 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Danko Švorinić iz Liste za Rijeku

RIJEKA – Nastavljaju se reakcije na izjavu Katarine Peović iz Radničke fronte, najavljene kandidatkinje za gradonačelnicu Rijeke iz redova te stranke. Naime, Peović je nedavno objavila da Grad Rijeka privilegira HNK Rijeku što ona smatra lošim.

HNK Rijeka je privilegirani klub u odnosu na druge nogometne klubove i u odnosu na druge sportove u Rijeci. Takav privilegirani tretman nije opravdan ako je riječ o javnim novčanim sredstvima, jer su time manja raspoloživa sredstva za druge klubove i sportove koji nisu komercijalno usmjereni”, navodila je Peović.

Mnogi su oštro reagirali na ove izjave i tvrde da Peović naprosto ništa ne razumije. “Ne želimo da HNK Rijeka bude predmet jeftinih političkih prepucavanja. No, bez omalovažavanja bilo kojeg drugog sporta ili kluba, ali doista samo netko posve neupućen može takvo što izjaviti. HNK Rijeka je daleko najvažniji sportski čimbenik Rijeke i šire okolice te status koji ima nije nešto negativno već pozitivno za Rijeku i sve njene građane jer ima daleke pozitivne učinke na cijeli naš grad”, moglo se neformalno čuti iz krugova bliskima klubu.

Švorinić: Predstavnica ekstremne ljevice Katarina Peović se protivi suradnji Grada Rijeke i najpoznatijeg sportskog kolektiva i jednog od simbola našeg grada.

Slične reakcije redale su se dalje. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kratko komentirao: “Peović je promašila sve što je mogla. Pokazala je višestruko nerazumijevanje proračunskih izdvajanja za sport, apsolutno nepoznavanje vlasničke strukture HNK Rijeke i ozbiljnu amneziju ili sljepilo u uočavanju izgrađenih sportskih objekata u Rijeci”, istaknuo je Obersnel.

Ali reakcije tu nisu stale i širom grada već se javila “šala” kako se drugo nije moglo ni očekivati od osobe iz Zagreba (po nekim informacijama Peović je tek nedavno svoju zagrebačku adresu zamijenila riječkom) koja očito ne voli HNK Rijeku.

Posljednji u reakcijama je čelnik Liste za Rijeku Danko Švorinić: “Predstavnica ekstremne ljevice Katarina Peović protivi se suradnji Grada Rijeke i najpoznatijega sportskog kolektiva i jednog od simbola našega grada, HNK-a Rijeke, a radi se vjerojatno o najuspješnijem primjeru suradnje javnog i privatnog sektora u našem gradu u zadnjih 30 godina. Tom suradnjom su osigurana značajna privatna ulaganja u sportsku infrastrukturu, a sportski rezultati HNK-a Rijeke rezultirali su značajnim porastom zanimanja djece za bavljenje sportom. Da je takvih primjera dobre prakse suradnje javnog i privatnog sektora više”, naveo je Švorinić.

(kv)