SVI S NESTRPLJENJEM OČEKUJU NOVE DANE LINIJE CRIKVENICA-ŠILO

20. veljače 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kaštel crikvenicaCRIKVENICA / ŠILO – Tradicija stara više od stotinu godina, pomorska linija Crikvenica-Šilo, iznova će udahnuti punim plućima. Naime, dramaljska tvrtka »Marinero Tours« će tokom cijele godine povezivati ova dva kvarnerska mjesta koja su međusobno udaljena s niti 5 minuta pomorske vožnje.

Svečanost je upriličena u luci Šilo, na trajektnom pristaništvu, odakle će krenuti nova-stara prva županijska brodska linija na potezu Crikvenica-Šilo.
Ova linija je od velikog interesa, za cijelo područje Šila ali i Crikvenice. Tokom zime planira se da linija vozi minimalno 3 puta dnevno, no tokom ljetnih mjeseci to bi trebalo biti povećani i do 10 puta. Cijena povratne karte iznosi 38 kuna, točnije Cijena povratne putničke karte iznosit će 38 kuna, točnije 19 kuna osobe koje imaju stalno prebivalište na otoku Krku. U planu je i besplatan prijevoz za učenike i umirovljenike s otoka.

Plovila mogu primiti i do 12 putnika i voziri 22 čvora na sta. Drugim riječima, od Crikvenice do Šila, za što je sada trebalo sat vremena cestom, stizati će se 5 minuta morem. (kv)