ŠVERKO: Oni koji su cijenu parkinga predložili sada iznose kako će ju smanjiti

16. svibnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

opatija parkingOPATIJA – Medijima je poslano reagiranje, s tajnicom HDZ-a Opatija Dinom Šverko u potpisu, na nedavne javne istupe dijela lokalnih političara na temu gr2-adske parkirne politike. Reagiranje poslano medijima prenosimo u cijelosti:

Svi smo pomalo kao građani zbunjeni izjavama od strane gosp. Kurelića i gosp. Kirigina budući da su, što je manje poznato opatijskoj javnosti, i gosp. Kurelić i gosp. Kirigin sudjelovali i bili kreatori Odluke o parkiranju i cijenama parkiranja na cijelom području Grada Opatije jer su isti bili dio tzv. „ekspertnog tima„ koji je sve to pred vijećnike predložio.

Kada je pred vijećnike došla druga, potom i treća izmjena Odluke o parkiranju na području Grada Opatije, naš vijećnik Marko Ćorić želio je otvoriti raspravu o trećoj izmjeni koja je bila pred vijećnicima na 9. sjednici Gradskog vijeća, no predsjednik Gradskog vijeća gosp. Kurelić nije mu dozvolio sudjelovanje u raspravi jer je prema procjeni gosp. Kurelića rasprava o temi parkinga prethodno zaključena te se je na spomenutoj sjednici o njoj moglo samo glasovati.

Šverko: izlaženjem takozvane „predstavničke većine“ u javnost gdje sada govore i iznose kako će smanjiti cijenu parkiranja je u najmanju ruku vrlo neozbiljno prema našim građanima, budući da su tu istu cijenu oni sami predložili i podržali.

Naš vijećnik, gosp. Marko Ćorić želio je ukazati da se „sezonsko parkiranje“ vremenski skrati te da se neke cijene parkiranja moraju smanjiti, posebno cijena parkiranja na tržnici jer je o tome već imao primjedbi na Odluku. Isto tako smo ispred HDZ-a, željeli na toj sjednici dati prijedloge za „blaže kriterije“ parkinga za područje Voloskog, Ičića i Ike, no kao što smo rekli, naši vijećnici nisu mogli sudjelovati i raspravljati o tome.

Izlaženjem takozvane „predstavničke većine“ (o.p. vijećnici predvođeni strankom AM) u javnost gdje sada govore i iznose kako će smanjiti cijenu parkiranja je u najmanju ruku vrlo neozbiljno prema našim građanima, budući da su tu istu cijenu oni sami predložili i podržali.

Posebno nam je drago da smo koliko-toliko mogli ispred HDZ-a nametnuti da se u podsezoni „skrati“ naplata, a to je da ona subotom bude do 14,00 sati te da su nedjelje i blagdani slobodni za parking. Kao stranka na Gradskom vijeću i dalje ćemo zastupati i štititi interese naših građana, a uskoro ćemo dati svoje priopćenje u svezi odvoza kućnog smeća, stoji u reagiranju HDZ-a Opatija.

(kv)