Svečano potpisan ugovor za izvođenje radova na uređenju Malog muzeja brodogradnje i ribarstva

26. veljače 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KRALJEVICA – Svečano potpisan ugovor za izvođenje radova na uređenju Malog muzeja brodogradnje i ribarstva, koji bi u kraljevičkom Dvorcu Frankopan trebali biti završeni kroz četiri mjeseca

Grad Kraljevica, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem, sklopio je ugovor s tvrtkom Citadela d.o.o. s Hreljina, koja će izvoditi radove na unutarnjem uređenju budućeg Malog muzeja brodogradnje i ribarstva, kao i ugovor s tvrtkom Studio Rechner d.o.o. iz Rijeke, zaduženom za nadzor. Ugovor je ispred tvrtke Citadela potpisao direktor Marinko Kučan, a u ime Studia Rechner isto je učinila direktorica Ira Rechner.

“Nastavljamo s projektnom ‘ofenzivom’ i obnovom Dvorca. U tri prostorije, gdje je već bila izložba povodom 300 godina brodogradnje na području Kraljevice, uredit ćemo Mali muzeja brodogradnje i ribarstva. Nećemo odmah imati kompletan postav već će se u vremenu koje je pred nama dodatno oplemenjivati sadržajima”, istaknuo je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, poručivši kako je Grad jučer dobio građevinsku dozvolu za Hrvatsku kuću vina, koja će biti dodatni iskorak u obnovi i valorizaciji Dvorca Frankopan.

 

Radovi na uređenju muzeja, u prostorijama na katu Dvorca Frankopan, trebali bi biti završeni kroz četiri mjeseca. Kraljevica bi tako već ovog ljeta trebala dobiti reprezentativni novi muzej, koji priča o dugoj povijesti kraljevičke brodogradnje i ribarstva.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova i nadzora iznosi 208.321,54 eura s PDV- om. Od toga je 100.165,90 eura osigurano kroz mjeru B.1.1. Mali muzeji ribarstvene i brodograditeljske baštine iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo kroz natječaj LAGUR-a Tunera, dok će se ostatak financirati iz gradskog proračuna.

(kraljevica.hr)