SVE VIŠE NEZADOVOLJNIKA VODSTVOM SDP-a OPATIJA IZLAZI NA VIDJELO

21. ožujka 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

logo_sdpOPATIJA – Najmanje što neka stranka želi je neslaganje u vlastitim redovima prije izbora. Upravo se to dešava gradskom odboru SDP-a Opatija.

Nakon istupanja gradonačelnika Opatije Ive Dujmića iz članstva SDP-a, jučer je svoju odluku o istupanju iz te stranke sa sličnim obrazloženjem (nezadovoljstvo s aktualnim vodstvom gradske organizacije) medijima poslao još jedan istaknuti član dr. Arsen Stanić.

“Nakon dugog niza godina odlučio sam istupiti iz SDP-a. Moj istup iz članstva uzrokovan je stanjem unutar SDP-a Opatija i posljednjim političkim događanjima. Smatram kako su unutar gradske organizacije SDP-a zavladali interesi nekolicine članova iz vodstva stranke i kako se ne provodi nikakva komunikacija s članstvom stranke. SDP je u Opatiji izgubio prva dva slova i ostala samo partija. Ne želim više biti član takvog SDP-a”, navodi u svojem otvorenom pismu dr. Arsen Stanić.

Mnogi smatraju da je riječ još o sukobu struje Komadine i Milanovića, u kojoj se Dujmića smatra bliskim Komadini, a Peršića bliskim poraženoj struji Milanovića

Stanje u SDP-u Opatija je potaklo i kapetana Đanija Lukšića na istupanje. “Upozoravao sam na rijetke sastanke i na dio članova koji nisu prihvaćali različito mišljenje. 1999. godine sam donio odluku upisati se u SDP, isto tako danas donosim odluku ispisati se”, naveo je Đani Lukšić.

Jasno je da je nezadovoljstvo ovih sada već bivšim članovima SDP-a usmjereno prema aktualnom vodstvu u liku Viktora Peršića i ‘njegovih igrača’ Danka Žitinića, Ivone Rubeša i Fernanda Kirigina koji su ‘zavladali’ SDP-om Opatija.

Đani Lukšić: današnji SDP Opatije ide smjerom blaćenja, ja nisam za to

Eskalacija se desila nakon što su Viktor Peršić, predsjednik SDP-a Opatija, zajedno s nekolicinom iz čelništva gradskog odbora odlučila za gradonačelnika Opatije podržati Fernanda Kirigina (zamjenika Ive Dujmića), a ne Ivu Dujmića koji je već na županijskom SDP-u dobio podršku. Mnoge je ova odluka zatekla. SDP je imao gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća, 5 članova u Vijeću, uz koalicijske partnere apsolutnu vlast u Opatiji. Ivo Dujmić je već dva puta glatko dobio gradonačelničke izbore, dovršio ili pokrenuo niz projekata poput sportske dvorane, kulturnog centra, novog dječjeg vrtića i uz podršku vlastite stranke vjerojatno bi glatko dobio novi mandat u kojemu bi se mogli dovršiti započeti projekti. Tada bi prirodom stvari u naredne 4 godine dovršili projekti, zatim došlo do promijene generacije, a SDP bi dotad postao dominantan u Opatiji kao što je to u susjednoj Rijeci. Ali trenutni čelnici SDP-a Opatije su odlučili drugačije i po mnogim, sada već bivšim članovima SDP-a, sami sebi odrezali grane jer su ispred Opatije stavili svoje osobne interese.

(kv)