SVE VEĆI BROJ SIMPATIZERA SDP-a JAVNO REVOLTIRAN ODLUKOM O ZADUŽENJU ZA “GALEB”

2. listopada 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

galebRIJEKA – Sve je veći broj simpatizera SDP-a koji javno iskazuju svoj revolt zbog odluke o kreditu od čak 44 milijuna kuna koju je nedavno izglasao Grad Rijeka na inicijativu gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) i uz pomoć ruku gradskih vijećnika SDP-a, njihovih satelitskih strančica i uz pomoć ruku vijećnika Liste za Rijeku koji su bili jezičac na vagi!

Odluka Liste za Rijeku neugodno je iznenadila mnoge. Nitko do zadnjeg nije vjerovao da će njihovi vijećnici, koji su ranije pokazivali shvaćanje besmisla milijunskog zaduživanja građana Rijeke za jedan tragikomičan projekt Galeb, no odlučili su se suprotno.

Građani Rijeke dobili su pljusku od 44 milijuna kuna, a milijuni su mogli biti utrošeni kudikamo pametnije. Ovako će se ulupati u jedan brod koji veze nema s Rijekom i koji – po svim analizama – nema ikakve šanse biti profitabilan i važan izvan granica Rijeke po bilo kojem aspektu: turističkom, kulturnom ili bilo kojem ostalom.

Bastiančić: ne razumijem te ruke u zraku zbog viših i paprenih ciljeva

Jedan od onih koji su javno iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom o zaduženju građana Rijeke za Galeb je i poznati riječki glazbenik Sandro Bastiančić koji je nedavno objavio post na svojem Facebooku profilu koji možda najbolje ilustrira stajalište brojnih građana Rijeke koji dišu lijevo, ali zbog toga nisu glupi i znaju razmišljati svojom glavom.

Većinom sam bio sklon u mojim punoljetnim godinama SDP-u, ali jedan “Galeb” ne budi nikakve emocije u meni, ili želju da ga gledam na našoj obali, kamoli hodati po njemu. Milijun puta više značilo bi mi uhvatiti trzalicu Keith Richardsa na koncertu, npr. Bio sam stoput jako blizu, ali neće me takva sreća. Ali karma mi poslala frendicu koja se gurala u prvi red i uhvatila tu trzalicu, pa mi posudila za jedno snimanje. Moje snimanje je nebitno, ali od malih stvari se može napraviti dobar komad povijesti i kulture, a za ovo… nemam riječi; pa još za takve pare?!? I ne mogu vjerovati da među aktivnim “ljevičarima” nema onih koji imaju poredak u glavi sličan mojemu. Ne razumijem te ruke u zraku zbog viših i paprenih ciljeva, da me ubijete. Ako je nemoralna ponuda u pitanju, e _ebi ga, onda je to… upišite što god hoćete, meni je prvo na pamet palo “kupleraj”, napisao je Bastiančić.

Galeb

Galeb

Sandro, ovo je puno gore od “kupleraja”

Samo neki od komentara koji su se mogli pročitati ispod Bastiančićevog posta:

– Respect! Ovo je najbolji komentar na temu koji sam pročitala na netu!

– Sandro, ovo je puno gore od “kupleraja”.

– Ni jedan “normalan” ljevicar ne zeli ulupati tolike pare u taj ruzinavi brod, jedini koji to zele su ekstremni ljevicari i titoisti.

– Lijevo , desno, imaju zajedničko geslo: Take money and run!☝️