SVAKODNEVNA PRAKSA O KOJOJ SE NE GOVORI – NA KVARNERU IZNOVA UHVAĆENI ILEGALNI IMIGRANTI

31. listopada 2017. | Kategorija: Hrvatska
Tiha invazija Europe?

Tiha invazija Europe?

KVARNER – Policijski službenici granične policije tijekom proteklog vikenda OPET su u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice u dva navrata zatekli strane državljane. Riječ je o dvojici albanskih državljana koje je policija 28. listopada oko 10.30 sati zatekla na području Pasjaka, dok je istog dana oko 20 sati na području Permana zatekla i četvoricu državljana Maroka, Sirije i Tunisa. Spomenuti stranci privedeni su na postupanje u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako su navedeni Albanci, iako imaju zabranu ulaska u schengenski prostor, pokušali ilegalno prijeći pa im je stoga doneseno rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, a prekršajno su sankcionirani u skladu sa Zakonom o strancima.
Prema navedenom Zakonu, kao i Zakonu o nadzoru državne granice, nakon završenog postupanja su prekršajno kažnjeni i ostali spomenuti stranci, inače tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj, te vraćeni u prihvatilište za azilante.
U tijeku je kriminalističko istraživanje i nad četvoricom državljana Sirije, koji su sinoć oko 19.30 sati na području Žejana također zatečeni u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.