SUTRA ĆE CRIKVENICOM ZABLISTATI DJEČJA POVORKA

28. siječnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

maškare crikvenicaCRIKVENICA – Dječja povorka, koju DND u Crikvenici obilježava od davne 1952. godine, održava se i sutra. “Ona je postala prepoznatljivo događanje u našem gradu na zadovoljstvo djece i roditelja te svih građana.Cilj održavanja ovih maškaranih običaja je njegovanje običaja i navada našeg kraja”, navode organizatori.

“Sretni smo i ponosni što nam se svake godine javlja sve veći broj djece iz šireg zavičaja, a mi se trudimo da ih ugostimo i pružimo im što više zabavnih i prigodnih događanja. DND je osnovalo 2012 .g Malu svitu koja također njeguje stare nam običaje, da se ne zaborave i nestanu”, navode.

Dječja karnevalska povorka formirati će se na plaži kod Sabbie. Okupljanje je u 10.30 sati, a u 11.00 sati povorka kreće prema svom cilju prema Gradskoj knjižnici i čitaonici, a potom do Trga Stjepana Radića.
Prvo predstavljanje bit će kod Gradske knjižnice Crikvenica, a drugo na Trgu Stjepana Radića, gdje će grupe imati priliku svoju koreografijom pokazati u punom sjaju.

Nakon predstavljanja na Trgu Stjepana Radića grupe odlaze na Velu paladu gdje će biti postavljeni stolovi. Na stolovima će biti označeno mjesto gdje će određena dječja grupa dobiti svoje mjesto te svi sudionici dobiti za okrjepu krafnu i sok. Nakon predstavljanja svih grupa bit će organiziran zabavni programa uz glazbu, mađioničara i druge zabavljače, a završetkom istog djecu preuzimaju roditelji ili vođe grupa i na svoju inicijativu odlaze u Gradsku dvoranu gdje se mogu nastaviti zabavljati.
“Ove kao i svake godine svaka grupa je pod budnim okom DND koji će ih pratiti kroz sve navedene faze njihovog boravka na Dječjoj reduti od formiranja povorke do kraja zacrtanog programa. U slučaju lošeg vremena Dječja povorka odgađa se za dan 05. veljače 2017. god”, ističu.

Do sada se prijavilo 850 sudionika i to:
1. Crikveničke mažoretkinje i Selačka Mantinjada
2. Dječji vrtić Cvrčak i mrav, Tribalj – Bribir – VESELO ŠARENO DRUŠTVO
3. Dječji vrtić Orepčići, Kraljevica, VESELI OREPČIĆI- OLAF
4. Mići Bakrani, Škrljevčani i Hreljani, Bakar – BAKARSKI DALMATINERI
5. Dječji vrtić Radost, Crikvenica- Crikvenica, Selce, Dramalj i Jadranovo – KOAMBA
6. Dječji vrtić Radost, Crikvenica – ŠARENE MAŠKARICE
7. Osnovna škola J. Klović, Tribalj – VESELI GUSARI S TRIBALJSKOG JEZERA
8. Dječji odjel Thalassotherapie , Crikvenica – VESELA DRUŽINA
9. Društvo Naša djeca, Bakar – Miće Bakarske maškare – VILIN KONJIC
10. Osnovna škola V. Nazora , Crikvenica
11. Osnovna škola Z. Cara , Crikvenica
12. Halubjanski zvončari , Viškovo .

(kv)