Susret gradonačelnika Obersnela s vođama gostujućih karnevalskih skupina

23. veljače 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Uoči 37. Međunarodne karnevalske povorke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel primio je predstavnike maškaranih grupa iz inozemstva i grupa koje dolaze izvan Primorsko-goranske županije.

Riječ je o predstavnicima stranih karnevalskih skupina i predstavnicima maškaranih grupa iz raznih dijelova Hrvatske koji nakon ovoga susreta sudjeluju u Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Dobrodošlicu maškarama u Rijeci zaželjeli su i Meštar Toni s kraljicom karnevala Dorom Pilepić, a prijamu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

U ime svih karnevalskih grupa zahvalu na gostoprimstvu iskazao je Dwayne Paulin iz New Orleansa

U povorci ove godine sudjeluje 116 maškaranih grupa s više od 11.000 maškara. Uz grupe iz Rijeke i Primorsko-goranske županije te cijele Hrvatske, u povorci će sudjelovati i 24 grupe iz inozemstva – iz Italije, Slovenije Njemačke, Japana, Irske, Luxemburga, Litve, Mađarske, SAD-a, Indije, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Posebno izdanje Međunarodne karnevalske povorke u samom centru Rijeke uveličat će gostujuće maškarane skupine iz bivših i budućih EPK gradova – Matere, Plovdiva, Galwaya, Kaunasa, Veszprema, kao i Rijeci prijateljskih gradova – Kawasakija, Rostocka, Estea, Faenze, a pored ostalih inozemnih skupina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Južne Koreje, Luxemburga i Makedonije, Rijeku će po prvi puta posjetiti i grupa iz američkog New Orleansa.

U ime svih karnevalskih grupa zahvalu na gostoprimstvu iskazao je Dwayne Paulin iz The Paulin Brothers Brass Banda iz New Orleansa, dok je u ime potpredsjednik Federacije europskih karnevalskih gradova Josip Silov gradonačelniku Obersnelu uručio plaketu FECC-a. Više o povorci na stranicama Riječkog karnevala.