STOTINE MALIŠANA NA OPATIJSKOM DJEČJEM DANU

4. svibnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

happy-kids1OPATIJA – Stotine mališana obilježilo je Opatijski dječji dan uz glazbu, ples, sport i raznovrsne radionice. Opatijski osnovnoškolci plesali su zumbu i vježbali u Sportskoj dvorani Marino Cvetković uz pratnju voditelja KŠR Gorovo te sudjelovali u radionicama Crvenog križa, a za sedme i osme razrede i njihove nastavnike održana je rasprava „Trebamo li donositi odluke svi, što misliš ti?“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija, u kojoj su uz učenike sudjelovali i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća, bivši vijećnici DGV-a i predstavnici opatijskih institucija. Opatijske učenike u dvorani i na raspravi pozdravio je zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić koji im je zaželio da što ljepše provedu Dječji dan te se dobro zabave, a sudionicima rasprave istaknuo što sve Opatija nudi djeci i mladima s naglaskom na nove gradske mjere i programe za što bolji život najmlađih Opatijaca. Pozdrave je uputila i dječja gradonačelnica Petra Deranja.
U prijepodnevnim satima u Područnoj školi Ičići organizirana je rekreacija za učenike PŠ Ičići i Veprinac, dok su vrtićari svoj program imali poslijepodne, a u sklopu kojeg je održana radionica „Povrće je moćno, a voće sočno…za zdravlje to nam je odlično“, likovne radionice, sportske igre, zabavni program uz DJ Miru te mađioničarska predstava Andreja The Illusionista.
Opatijski dječji dan se već trinaest godina zaredom održava u Opatiji – Gradu prijatelju djece u organizaciji Koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ i donosi niz događanja tijekom cijelog dana pod motom „s djecom i za djecu“. Tema ovogodišnjeg Opatijskog dječjeg dana bila je sport i zdrav način života. (kv)