KBC RIJEKA ZABRANJUJE POSJETE BOLESNICIMA

3. veljače 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

bolnicaRIJEKA – KBC Rijeka objavio je neobičnu infomaciju, točnije zabranu. Naime, uvedena je zabrana posjeta u KBC Rijeka!

“Zbog pojave više slučajeva potvrđene influence u pacijenata koji su hospitalizirani u KBC-u Rijeka, a temeljem preporuke Povjerenstva za bolničke infekcije, uvodi se zabrana posjeta bolesnicima”, navode u objašnjenju.

“Također, postupit će se po preporuci da se pacijenti u kojih je potvrđena gripa kohortiraju u zasebne sobe te da se pojača suradljivost u higijeni ruku. Zahvaljujemo na pomoći u distribuciji informacije za građane!”, ističu.

I proteklih godina je bilo sličnih zabrana, ali čini se da je sada stanje ozbiljnije. Naime, na pitanje koliko je točno bolesnika dobilo influencu, koja osobama u njihovom stanju može biti izuzetno opasna, trenutno se ne zna. Ne zna se niti kada će zabrana biti okončana.  Iz neformalnih izvora doznaje se da je situacija ozbiljnija nego proteklih godina i zaraza se proširila među dvoznamenkastim brojem bolesnika, među kojima osobe u rizičnoj skupini.  (kv)