STIGLO JE VRIJEME – RIJEKA TREBA NOVE IGRAČE, OVI SU DALI SVOJE

4. prosinca 2017. | Kategorija: Sport
Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – Nogometaši Rijeke doživjeli su sedmi prvenstveni poraz ove sezone. Hajduk je prekinuo niz od pet i pol godina bez pobjede u Jadranskom derbiju, a Rijeka je promašila veliki broj prilika.

“Normalno da je razočarenje veliko”, iskreno je rekao Matjaž Kek, trener Rijeke, nakon Jadranskog derbija. “Dolaze takvi trenuci u nogometu kada dobijaš golove iz ničega, a ne daješ iz mrtvih šansi. Serija protiv Hajduka je pukla, ovo sada treba izdržati”, ustvrdio je Kek.

Ova utakmica je pokazala da Rijeci nedostaje nešto osnovno – igrač za golove. Igra (čak) nije bila toliko loša. Srednja linija je (koliko-toliko) odradila posao. Obrana je, izuzev nekoliko amaterskih grešaka iz kojih su se na kraju izrodili golovi Hajduka, bila na mjestu. Ali napad je izgledao otužno.

Matjaž Kek se trudi postići maksimum s igračima na raspolaganju, ali ne ide, pa ne ide. Rijeci nedostaje ono što je imala s Leonom Benkom i Andrejem Kramarićem – osobu koja će zabiti. Ukoliko Rijeka nekako, negdje, ne pronađe takvog igrača ovogodišnje prvenstvo najbolje je izbrisati iz pamćenja. Državni prvak, nositelj kupa, ne smije ostati tako bespomoćan na terenu kao što se to desilo protiv Hajduka. Treba jasno reći – Hajduk nije bio opasan koliko je Rijeka bila nemoćna. Hajduk je samo iskoristio greške Rijeke.

Ne govorimo o “lošoj sreći”. Toga nema. Sreća je ono što igrači na terenu sami učine, a igrači Rijeke ne čine dovoljno. Hajduk kakav je bio na Rujevici Rijeka bi prošle sezone bez muke preskočila. ALi ovo nije prošla sezona. Nije dovoljno trčati. U nogometu treba dati gol! Ukoliko Kek pronađe igrača koji to shvaća – ne samo u svlačioni, već i na terenu – možda se nešto učini. Možda Rijeka spasi obraz. Možda. Ali neovisno o tomu na Keku i Miškoviću je potražiti nove igrače, jer ove koje Rijeka ima, nisu na razini rezultata koji se očekuju. Trener sam, koliko god dobar bio, ne može. Sve je jasno: vrijeme je zahvaliti se dijelu igrača i dovesti nove. (kv)