STIGAO JE I TAJ DAN – “OPATIJA 21” SA 11.03. PREUZIMA PARKIRALIŠTA

8. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

parking kazneOPATIJA – Tvrtka Opatija 21 sa 11.03.2018. preuzima djelatnost gospodarenja svim parkiralištima na području grada Opatije po uvjetima koji su još uvijek na snazi, odnosno po uvjetima po kojima je radio i dosadašnji koncesionar Liburnija parking d.o.o.. Stoga će djelatnici Opatije 21 započeti s obavljanjem djelatnosti kako za naplatu autobusnog parkiranja tako i za automobilsko parkiranje u nedjelju 11.03. prema važećim Općim uvjetima u 07 00 sati ujutro. „Novi“ uvjeti koji će biti doneseni uskoro, postat će važeći tek onda kada MUP izda suglasnost za iste. Nakon toga isti se moraju izglasati na Gradskom Vijeću, kada postaju pravovaljani, te će u tom trenutku Opatija 21 početi postupati po njima.

Nabava svih vrsta povlaštenih karata, kako za građane tako i za pravne osobe može se obaviti na lokaciji sportske dvorane M. Cvetković na blagajni tvrtke Opatija 21 (1. kat). Novina je i radno vrijeme blagajne, uvodi se rad i subotom 08-13 sati a u redovno radno vrijeme od ponedjeljak – petak 08-15 sati.

Kako je zainteresiranost građana velika, a naročito za nove pogodnosti vezane uz 1 sat besplatnog parkiranja, ovim putem obavještavamo da je to jedna od pogodnosti koja proizlazi iz prijedloga „novih“ Općih uvjeta te će se moći koristiti kao što smo i naveli tek kada MUP izda suglasnost za njih. Nakon usvajanja „novih“ Općih uvjeta, besplatni „parking sat“ moći će kupiti svi građani s prebivalištem u Opatiji, po cijeni od 30 kn jednokratno. Inače, tvrtka je nabavila putem javne nabave parkirne aparate i vozilo Pauk od postojećeg koncesionara a sve je nadopunila s još nekolicinom novih uređaja koji će biti instalirani na prometnice početkom travnja.

Već sada smo omogućili internetsku prodaju svih svojih usluga te je za njihovu aktivaciju potrebno prvi puta posjetiti poslovnicu i registrirati se kao korisnik usluga. Nakon toga građani više neće morati dolaziti fizički u tvrtku već će moći iz svojih domova upravljati svojim korisničkim računom i vršiti on line plaćanja. Možemo se već pohvaliti da je u protekla tri dana počela i prodaja nove usluge tzv. Parking bona, koji se očito svidio građanima kao osigurač da nikada ne dobiju „kaznu“ za neplaćanje usluga. On predstavlja novinu u našoj djelatnosti tako da je virtualan, vezan za registarsku oznaku vozila i neograničenog vijeka trajanja. Laičkim rječnikom ova usluga predstavlja kredit u iznosima 50, 100, 150 i 200 kn zavisno od opcije za koju se korisnik odluči.

“Početkom travnja mjeseca uvodimo još jednu novinu vezano za mogućnosti plaćanja karata na samom parkiralištu. Točnije ponudit ćemo građanima nekoliko novih visoko sofisticiranih parkirnih aparata s mogućnošću plaćanja kreditnim i debitnim karticama na licu mjesta. Na njima će biti moguće čak kupiti i tzv. DPK (dnevnu parkirnu kartu) kao i karte za manifestacije u sportskoj dvorani Marino Cvetković”, navode.

S ponosom danas možemo zaključiti da smo u vrlo kratko vrijeme uspjeli tvrtku organizirati i pripremiti za obavljanje djelatnosti te se po mnogim stvarima dignuti na sam vrh hrvatske po pruženim mogućnostima za korisnike usluga. Najmoderniji sustav naplate koji danas postoji u svijetu implementiran je u našem gradu a vodili smo računa i o mogućnosti nadogradnje istog novim naprednim tehnologijama koje se budu razvijale tijekom vremena. Opatija 21 će i ubuduće pratiti razvoj tehnologija na tržištu naše djelatnosti te su neke novine već u pripremi a vezano za poznate smart cities tehnologije. Nadamo se da ćemo svime navedenim opravdati očekivanja građana kao i vlasnika grada Opatije te na dobrobit svih uspješno započeti poslovanje”, navodi se u priopćenju Štoka.

Dodajmo tome kako će se naplata vršiti putem uređaja postavljenih na cesti koji su otkupljeni od tvrtke Libunija parking d.o.o. po cijeni od 527 tisuća kuna + PDV, a sudski vještak njihovu je vrijednost procijenio na 539 tisuća kuna + PDV. U navedenu cijenu uključeno je i “pauk” vozilo te sva ostala oprema. Da se kojim slučajem išlo kupovati kompletno novu opremu, ukupni trošak približio bi se dva milijuna kuna, od čega bi se samo za “pauk” trebalo izdvojiti oko 350 tisuća kuna. (kv)