SRPSKI DRŽAVLJANIN ILEGALNO BORAVIO NA KVARNERU I PREPRODAVAO DROGU

8. veljače 2021. | Kategorija: Hrvatska
droga

KVARNER – Policija srpskog državljanina sumnjiči za počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga, kao i za nezakoniti boravak na području Republike Hrvatske

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim srpskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga, a koji je nezakonito boravio na području Republike Hrvatske.
 
Riječ je o osobi koju su policijski službenici zatekli u petak, 5. veljače u središtu Rijeke u osobnom vozilu te kod njega pritom pronašli šest tableta droge MDMA, tzv. extasy.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija kojima se 37-godišnjak koristi na području Rijeke, gdje je pronađeno i oduzeto oko kilogram droge amfetamin, zatim 238 grama droge mdma tzv. ecstasy, oko 10 grama droge marihuane i 16 grama droge mdma u prahu, dvije  vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
 
Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, 37-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.
 Osim navedenog pritvorenika, za isto kazneno djelo je osumnjičena i 18-godišnja hrvatska državljanka.