SRAMOTA U KBC-u RIJEKA – DVOJICA KIRURGA SILOVATELJA

31. siječnja 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

medicina liječnikRIJEKA – RIječki KBC sve više steže omča sramote i grozote! Svakim novim saznanjem postaje jasno kakva moralna gamad je očito dio liječnika koji rade u toj ustanovi. Jutarnji list je došao do podatka da su svi znali za sklonosti riječkog kirurga prema spolnom uznemiravanju. Kako se navodi, krajem prošle godine ga je za spolno uznemiravanje prijavila jedna studentica, a odlukom ravnateljstva KBC-a Rijeka ostao je bez šefovske pozicije jednog bolničkog odjela, a prije toga i bez nastavničke pozicije na fakultetu.

“Istog je kirurga još 2014. za spolno uznemiravanje prijavila i medicinska sestra”, ali sve to nije bilo dovoljno pa je čak napredovao na poslu. Osim ove dvije prijave, postoji i treća, podnesena direktno DORH-u, a osim spominjanog liječnika, za spolno uznemiravanje prijavljen je i jedan njegov stariji kolega, također kirurg u riječkom KBC-u koji je u dobi pred mirovinu”, ističe Jutarnji.

Prijavila ih je mlada liječnica koja trenutačno živi u Irskoj.

“Vrhunac je bio kada su se zaključala vrata, a on je krenuo prema ormaru po bocu viskija. On je jedan od dvojice kirurga koji su me silovali.“ ističe.

“Doživjela sam silovanje jednog kirurga u trajanju nepune minute 2009. te jedan pokušaj nekoliko tjedana kasnije. U tom pokušaju nakon duljeg odupiranja izbjegla sam prisiljeni seksualni kontakt. Od drugog kirurga doživjela sam oralno silovanje šest puta te jedan pokušaj, a sve u periodu od 2011. do 2016.” “Meni je nakon tog posljednjeg događaja bilo iznimno loše. S obzirom na to da šef kirurgije nije uopće reagirao, u lipnju iste godine osobno sam se javila ravnatelju bolnice i zamjenici ravnatelja. Sve sam ispričala. U pratnji je bila moja majka. Kroz nekoliko dana sam dostavila otkaz, s objašnjenjem da otkaz dajem radi “dugogodišnjeg mobbinga u vrlo teškom obliku koji se provodio od početka mojeg rada na Klinici za kirurgiju, seksualnog zlostavljanja te nedavno prisilnog seksualnog odnosa”.

To je dio liječnika i zaposlenika u KBC-u Rijeka – talog društva!