Spriječen u krijumčarenju osoba

31. svibnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

policijaPolicijski službenici Policijske postaje Vrbovsko u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim turskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Osumnjičenog 43-godišnjaka su 25. svibnja na autocesti na području Vrbovskog zaustavili policijski službenici koji pojačano postupaju u cilju suzbijanja nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba. U vučnom vozilu, rumunjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao spomenuti državljanin Turske, krećući se u smjeru Rijeke, pronađen je veći broj stranih državljana. Riječ je o državljanima Afganistana i Irana, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ih je osumnjičeni 43-godišnjak prevozio iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u namjeri da im omogući nezakonit prelazak državne granice i odlazak u druge zemlje Europske unije.
 
Strani državljani prepraćeni su nadležnu policijsku postaju radi utvrđivanja okolnosti nezakonitog prelaska državne granice.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja turski državljanin je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje navedenog kaznenog djela i predan pritvorskom nadzorniku.