SPORT – Najava 4. Opatijskog sportskog dana

6. rujna 2017. | Kategorija: Sport

sportSPORT – Na konferenciji za medije ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredi Glavan, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić, direktor Kluba za Športsku rekreaciju „Gorovo“ Dalibor Korenić, predsjednik Sportskog saveza grada Opatija Fernando Kirigin i dječja gradonačelnica Petra Deranja najavili su 4. Opatijski sportski dan koji će se održati pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u petak 8. rujna 2017. godine u 11.00 sati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, navodi se u priopćenju Sportskog saveza Grada Opatije.

Opatijski sportski dan održava se četvrtu godinu zaredom s ciljem promocije sporta i poticanja mladih na bavljenje sportom, a proslava se događa na početku školske godine, u vrijeme kad se djeca uz podršku roditelja odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati. Grad Opatija kao Grad prijatelj djece, kao i Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“ zalažu se za zdravo odrastanje svojih najmlađih sugrađana i njihovo uključivanje u sportske i rekreativne aktivnosti, pa je Opatijski sportski dan ušao i u kurikulum škole za opatijske osnovce, tako da manifestaciju svake godine u sklopu nastave posjećuju svi učenici škole (preko petsto učenika). Značaj i kvaliteta manifestacije prepoznata je ne samo u Opatiji, već i šire, pa joj je na Savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanom u Zagrebu dodijeljena Povelja za Naj-akciju u Hrvatskoj u 2014. godini.

Program će započeti u 11.00 sati, kada će nakon uvodnih pozdravnih govora gradonačelnika Ive Dujmića  opatijski mladi sportaši uz goste sportaše podignuti Olimpijsku zastavu. Prostor u dvorani bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima će tridesetak udruga s područja Grada Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motivirati posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program, a jedan od sponzora Decathlon organizirat će sportsko-rekreacijske igre za najmlađe posjetitelje.

Svi posjetitelji pozvani su da dođu odjeveni u bijele majice kao simbol obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana diljem zemlje – bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Sportski savez grada Opatije predstavit će prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

Za kraj manifestacije za sve sudionike osigurana je marenda, a sponzor Thalassotherapia Opatija osigurao je napitke za sve male posjetitelje.