“SPORAN” ŠKOLSKI ZADATAK KOJI JE DIGNUO TOLIKU PRAŠINU I NIJE TOLIKO SPORAN

5. ožujka 2021. | Kategorija: Hrvatska
Velika prašina se digla oko zadatka koji je vjeroučiteljica u Osnovnoj školi Milan Brozović (Kastav) dala učenicima osmog razreda.
Reagirali su gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, kandidat za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i brojni drugi, a ravnateljica škole Sandra Krpan je pošto-potom poslala izjavu javnosti kako osuđuje svaku diskriminaciju.
Na kraju se otkrilo da “sporan” zadatak nije toliko sporan, već je dio programa o predrasudama i “sporan” materijal je već korišten SOS-Eduke u kojemu se nastoji odgojiti učenike kako u društvu postoje predrasude i stereotipi te oni (učenici) ne bi trebali ocjenjivati ljude po njima. Drugim riječima, radni zadatak koji ima više nego plemeniti cilj.
Zadatak koji je vjeroučitelji zadala je identičan, a dokaz tome je materijal koji donosimo u nastavku gdje se vidi zadatak vjeroučiteljice i materijal koji se koristi za ovaj predmetni sat.
Zanima nas hoće li se sada oni koji su proteklih sati bacali drvlje i kamenje na vjeroučiteljicu, među kojima brojni političari i mediji, istoj se ispričati?
(I.R.)
Opis fotografije nije dostupan.

Zadatak koji je vjeroučiteljica dala učenicima

Opis fotografije nije dostupan.

EduKa zadatak. Vidi se da je isti kao onaj koji je vjeroučiteljica dala učenicima.

Može biti slika sljedećeg: tekst

EduKa zadatak. Vidi se da je isti kao onaj koji je vjeroučiteljica dala učenicima.