ŠPAŽIĆARSKI MAŠKARANI KOTLIĆ

12. veljače 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
špažićari maškare kotlićŠPAŽIĆARSKI MAŠKARANI KOTLIĆ – Kotlići su skuhani, pobjednici odabrani!
Karnevalska grupa Špažićari Kostrena organizirala je 1. Špažićarski kotlić koje se danas održao na parkiralištu Pod pločom u Žurkovu.
U natjecanju je sudjelovalo deset maškaranih grupa i dvije novinarske: Mesopusna kumpanija Pašac, Škrljevske maškari, Pehinarski feštari, Čavjanske maškare, Čiket Rijeka, Draške maškare, Stare Gedore, Špažićari Kostrena, Veseli Oldtimeri, Pikići te novinarska ekipa Maškarana maneštra ekipa novinara Radio Rijeke i ekipa novinara Kanala Ri.
Voditelj programa bio je poznati „meštar od kotlića“ novinar Radija Rijeke Vladimir Jurić. Kuhanje je počelo jutros u 10 sati, a oko 13 sati uslijedila je degustacija i ocjenjivanje jela: najuspješnija ekipa je maškarana grupa Čiket iz Rijeke, drugo mjesto pripalo je novinarskoj ekipi Maškarana maneštra dok su na trećem mjestu riječka maškarana grupa Pikići!
Okupljene je zabavljala i grupa Venus.
“Iako su epidemiološke mjere onemogućile održavanje maškaranih zabava u zatvorenim prostorima, gdje ima volje – uvijek se nađe i način za dobru zabavu i očuvanje tradicije!”, naveli su Špažićari.
(kv)