ŠMRIKA – Poziv za iskaz interesa za kupnju poslovnog prostora – POS

24. srpnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

stan nekretnineŠMRIKA – U cilju ispitivanja zainteresiranosti fizičkih i pravnih osoba objavljujem POZIV ZA ISKAZ INTERESA za podnošenje pisma namjere za kupnju poslovnog prostora koji će se graditi po Programu društveno poticane stanogradnje u Šmriki, navodi gradonačelnik Grada Kraljevice Čandrčić.

Šmrika je rezidencijalno naselje na području Grada Kraljevice, smješteno na blagom primorskom pristranu s prekrasnim pogledom prema Krku i malim vratima. Najbrže je rastuće mjesto u Gradu Kraljevici, smješteno neposredno uz Jadransku magistralu i locirano svega nekoliko stotina metara od ulaza na dionicu autoceste A7 (čvorište Šmrika), Krčkog mosta i nekoliko kilometara od Zračne luke Rijeka. Kroz naselje prolazi županijska cesta Ž 58057.

Naselje Šmrika drugo je po veličini naselje u Gradu Kraljevici. Površina naselja je 5,75 km2 što čini 32,8 % površine Grada, a 985 stanovnika čini udio od 21,56 % stanovnika Grada. Prema posljednjim popisima stanovništva, Šmrika je jedino naselje koje bilježi konstantni rast populacije te se predviđa da će do 2030. godine dosegnuti brojku od 1500 stanovnika.
U Šmriki djeluju i posluju područni odjel osnovne škole, knjižnica, društveni dom i četiri ugostiteljska lokala. Dodatni sadržaji, poput nogometnog i dječjih igrališta, a koji su neophodni za dolazak mladih obitelji, također se nalaze u Šmriki. U neposrednoj blizini nove POS zgrade tijekom jeseni će biti izgrađeno novo dječje igralište u vrijednosti od 300.000 kuna.

Osim gore navedenoga, u Šmriki trenutno postoje i dvije trgovine mješovitom robom koje posluju u malenim i nepodesnim prostorima za suvremenu omanju samoposlugu kakvu Šmrika potrebuje. Poštanski ured se nalazi u trošnim prostorima na prvom katu stare zgrade u privatnom vlasništvu i već godinama postoji potreba za preseljenjem istoga na adekvatniju i stanovnicima pristupačniju lokaciju.

Iako je Šmrika s jedne strane jedino naselje na području Grada Kraljevice koje bilježi kontinuirani rast populacije, s druge je strane jedino naselje koje nema svoj središnji dio odnosno centar s javnim sadržajima. Stoga se nametnula potreba izgradnje centra Šmrike, a prvi korak ka zacrtanom cilju je provođenje projekta društveno poticane stanogradnje – Program POS-a. Projekt omogućuje izgradnju stambenih jedinica i mogućnost kupnje istih po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate. Realizacijom projekta poticane stanogradnje omogućit ćemo većem broju mladih obitelji koje se žele trajno nastaniti u Šmriki zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja. Nadalje, izgraditi ćemo središnje mjesto naselja Šmrika koje će biti centar sa svim potrebnim sadržajima (pošta, samoposluga, ordinacija, ugostitelji i sl.), a koji se, kako je prethodno napomenuto, nalaze na izrazito nepogodnim lokacijama i djeluju pod neodgovarajućim uvjetima.

U sklopu projekta društveno poticane stanogradnje, raspisana je javna nabava za izgradnju zgrade POS stanova i poslovnih prostora. Unutar mjeseca srpnja će se provesti postupak ocjene i odabira izvođača. Ukupna neto korisna površina građevine s pripadajućim parkirnim mjestima iznositi će 830,28 m2. U prizemlju će biti smještena tri poslovna prostora izgrađena u roh bau izvedbi. Prvi poslovni prostor veličine 34,28 m2, drugi poslovni prostor veličine 48,80 m2 i treći poslovni prostor veličine 122,43 m2. Sva tri poslovna prostora imaju sanitarije. Na prvom katu će biti smješteni 4 stambena prostora, kao i na drugom katu.

Slijedom navedenog, sve fizičke i pravne osobe, zainteresirane za kupnju poslovnog prostora u novoj zgradi u centru Šmrike, pismo namjere mogu dostaviti na adresu Grada Kraljevice, Frankopanska 1a, 51262 Kraljevice ili putem e-mail adresu gradska.uprava@kraljevica.hr.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti osobno u prostorijama Grada ili putem telefona na 051/282-450, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje gradonačelnik Dalibor Čandrlić.