SKANDAL SLOVENSKE DIPLOMATKINJE NA HRVATSKOM JADRANU – Objavila snimku ulova za vrijeme lovostaja pa psovkama odgovorila na upozorenja

10. kolovoza 2021. | Kategorija: Hrvatska

JADRAN – Špela Cimerman, slovenska je diplomatkinja koja je vodila poglavlje pregovora za područje unutarnjih poslova tijekom hrvatskog pristupanja Europskoj Uniji. Ne skriva strast prema podvodnom ribolovu, ili barem poziranju s kapitalnim ulovom, što ne bi bio nikakav problem da upravo ulov s kojim se pohvalila 5. kolovoza ove godine na Facebooku, baš tada nije zabranjeno loviti, piše Morski.hr.

Naime, razdoblje lovostaja u kojem se kirnja (Epinephelus spp.) ne smije loviti, sakupljati, zadržavati na plovilu, prekrcavati, iskrcavati, prenositi, skladištiti, prodavati, izlagati ili nuditi na prodaju živa ili u svježem stanju je od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Na ovo su je i upozorili podvodni ribolovci, na što je, nimalo očekivano svom diplomatskom statusu, odgovorila vulgarnim riječnikom i vrlo neugodnim psovkama ispod javno objavljene fotografije.

Inače, po njenim izjavama, Špela je u završnoj fazi dobivanja hrvatskog državljanstva i jednom prilikom je izjavila: “Srce mi plače za tom zemljom (Hrvatska). Ići ću na sljedeće hrvatske parlamentarne izbore i sav organizirani kriminal ću uhititi.”

– Svaka čast na trofeju u vrijeme lovostaja….mislim da je svaki komentar suvišan. Nažalost… – upozorio ju je jedan ribolovac s izdvojenim i zaokruženim dijelom Pravilnika o zaštiti riba i drugih morskih organizama, koji propisuje eksplicitno to.

Na to mu je Cimerman odgovorila:

– Uhvatim samo za jesti…. Imam ja dozvolu od ministarstva za pomorstvo.

U prepisku se uključio i profil „Sea Spirit Adria“, na kojem dotična Špela također objavljuje svoje statuse, pa i sporni ulov s riječima, citiramo:

– Odjebi kirnje trenutačno nisu u lovistaju.

Nakon toga je odgovorila na slovenskom:

– Imam dopuštenje i pravo da sponzoriram svoj posao – pa onda:

– Imam dozvolu za podvodni ulov od 5 kg dnevno.

Na ponovna upozorenja da se kirnja ne smije loviti u ovo doba godine i da lovi kad nije lovostaj, sad ponovno sa svog profila Špela Cimerman, odgovorila je kritičaru:

– Ne seri!!!

Razgovor novinara Morskog.hr i Špele Cimerman pročitajte OVDJE.