SENJ – NOVO LICE DJEČJEG IGRALIŠTA KOD VELIKIH VRATA

14. studenoga 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

senj vrtićSENJ – Dječje igralište kod Velikih vrata često je mjesto okupljanja naših malih Senjana, na putu za vrtić, školu ili kući. Nakon puno sati i minuta dječje igre, priča i druženja, kako to inače i biva, i ovom igralištu je nestao prvotni sjaj…

Potaknuti dobrom voljom i željom za osiguravanje sigurnijeg i ljepšeg okruženja prvenstveno za najmlađe, ali i sve ostale građane i posjetitelje Grada Senja, djelatnici Centra za socijalnu skrb Podružnice Obiteljskog centra pod vodstvom predstojnice Suzane Svetić, pokrenuli su građansku akciju ”Igrajmo se, rastimo i učimo zajedno!”. S akcijom su upoznali i predstavnike Grada Senja i samog Gradonačelnika, gsp. Sanjina Rukavinu, koji su iskazali puno povjerenje i pružili svu potrebnu pomoć i podršku u angažiranju zaposlenika Gradske uprave, te drugih gradskih službi. S ovom građanskom akcijom prijavili su se na natječaj ”Naš doprinos zajednici” koji raspisuje Zaklada Kajo Dadić iz Splita, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva te su odobrena sredstva u punom iznosu od 10.000,00 kn za njezinu provedbu. Uzimajući u obzir položaj igrališta i da se djeca u igri vrlo lako zanesu, najbitniji korak akcije bio je podizanje sigurnosnih mjera igrališta, što je ostvareno postavljanjem zaštitne metalne ograde. Zahvaljujući akciji, postavljene su i nove antistres podloge ispod ljuljački i tobogana, postavljen je novi šljunak, novo igralo – ljuljačka u obliku konjića, postavljena je klupa za sjedenje, zamijenjeni su istrošeni lanci na ljuljačkama novima, izrađeni su i postavljeni novi drveni dijelovi na mjestima gdje su nedostajali ili bili oštećeni te su živim bojama prebojani postojeći drveni dio igrala.

U građanskoj akciji koja je trajala od 3. srpnja do 30. listopada 2017. sudjelovalo je ukupno 113 volontera, a među njima bilo je 72 djece (predškolska grupa dječjeg vrtića, učenici nižih razreda osnovne škole iz Senja, polaznici Programa ”A što da radim?”, mladi vatrogasci JVP iz Senja), odrađeno je 2963 sata volonterskog rada. Nabrojiti sve one koji su svojim radom, donacijama, prijedlozima i sugestijama sudjelovali nije lak zadatak, no ipak zaslužuju biti spomenuti jer bez njih niti ovo naše dječje igralište ne bi zasjalo novim sjajem: učiteljice Melita, Berta i Maja s učenicima, Jure Smojver s grupom mladih vatrogasaca, djelatnici GKD Komunalac iz Senja, djelatnici Metalne opreme d.o.o. iz Senja, članovi Humanitarne udruge Bura iz Senja, Moto racing kluba iz Senja, Konjičkog kluba Ana iz Senja, ali i oni naši sugrađani koji su se kao pojedinci uključili u ovu akciju i svojim radom i donacijama Ines Savatović, Tetyana Šimunović, Danijela Češarek, Ursula Čorić, Ive Smojver, Jure Krmpotić-Trtan, Branko Lopac-Perdas, Josip Lopac. Naravno, u akciji su sudjelovali i TZ Grada Senja, Uprava šuma Podružnica Senj, Gramex-comm d.o.o. iz Senja, Senjska liga za borbu protiv raka, Sportski objekti Senj, Pilana Krasno d.o.o., Gumi servis Janušić, Perdas – iskopi u građevinarstvu.

Predstojnica Podružnice Suzana Svetić i djelatnici posebno se zahvaljuju Gradonačelniku gsp. Sanjinu Rukavini i svim zaposlenicima Gradske uprave što su bili uz njih i što su omogućili da se ova akcija uspješno privede kraju, a ukoliko su nekoga nenamjerno ispustili unaprijed se ispričavaju.

Svim sudionicima i donatorima najiskrenije se zahvaljuju, a svima onima koje su potakli na razmišljanje i nove ideje poručuju da preuzmu inicijativu i učine nešto da naš Grad bude još ljepše, ugodnije i sigurnije mjesto za život.