Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine virtualno 25. studenoga 2020. od 10 do 16 sati

24. studenoga 2020. | Kategorija: Hrvatska

Institut za razvoj obrazovanja organizira 16. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja, u srijedu 25.11.2020. u vremenu od 10-16 sati u virtualnom okruženju na internetskoj stranici www.iro.hr.

Na ovogodišnjem Sajmu učenici i studenti te njihovi roditelji moći će posjetiti virtualne štandove više od 30 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse.
Paralelno s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program u kojem će učenici i studenti moći sudjelovati u online predavanjima i diskusijama o tome kako se uspješno pripremiti za upis na studij, kako se uspješno pripremiti za prijavu za stipendije, kako uspješno položiti ispite za studij u inozemstvu, kako uspješno studirati u vrijeme pandemije te kako uspješno realizirati studentsku stručnu praksu. Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr, na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja.
Ulaz na Sajam otvoren je svima bez prethodne registracije.

Učenici i studenti te njihovi roditelji u svim dijelovima Hrvatske mogu se po prvi puta pridružiti online Sajmu stipendija i visokog obrazovanja sa svojih mobitela, tableta i računala te razgovarati u virtualnim sobama s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima koji im mogu pomoću u odabiru studija i najprikladnije stipendije, bilo za studij u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Posjetitelji online Sajma moći će prošetati virtualnim Riječkim korzom te posjetiti Sveučilište u Rijeci koji će se predstaviti s brojnim studijskim programima i različitim stipendijama i drugim oblicima financijske pomoći studentima. Svi oni koji se žele aktivno uključiti u život lokalne zajednice u Rijeci, moći će razgovarati s bivšim i sadašnjim studentima Sveučilišta u Rijeci te s njihovim profesorima koji će objasniti kako studenti mogu pokretati projekte u zajednici, kako mogu volontirati i kako mogu realizirati uspješnu stručnu praksu tijekom studiranja. Šetajući korzom posjetitelji će moći posjetiti i virtualni štand Grada Rijeke koji nudi stipendije koje će olakšati studiranje svim zainteresiranim.

Zanimljivost ovogodišnjeg Sajma u online izdanju je i posjet virtualnom Zadarskom forumu. Posjetitelji Zadarskog foruma moći će se zaustaviti na štandu Grada Zadra koji nudi brojne stipendije učenicima i studentima za studij na području Zadra – predstavnici grada Zadra će informirati sve zainteresirane kako se najbolje pripremiti te biti uspješan u prijavi na stipendije Grada Zadra. Posjetitelji će moći posjetiti i Sveučilište u Zadru koje nudi raznovrsne i zanimljive studijske programe i različite oblike financijske pomoći tijekom studija.

Agencija za mobilnost i programe EU će na svojem virtualnom štandu i virtualnim predavanjima informirati studente kako mogu tijekom studija otići na studentsku razmjenu u bilo koju zemlju Europske Unije (EU) putem stipendije Erasmus+. Predstavnici Agencije održat će u virtualnoj sobi i predavanje kako uspješno napisati životopis u formatu Europassa pomoću kojih će studenti moći uspješnije cirkulirati između raznih sveučilišta i tvrtki unutar EU.

Austrija je dugogodišnji prijatelj Sajma tako da će posjetitelji Sajma moći na virtualnim štandovima posjetiti brojna austrijska visoka učilišta i institucije gdje će se moći informirati kako odabrati i upisati studij u Austriji, kako dobiti stipendiju za studij u Austriji te kako ostvariti stručnu praksu i moguće zaposlenje u Austriji. Osim Austrije, na online Sajmu bit će prisutni i izlagači iz drugih zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Japana.

Dodatne informacije o online Sajmu stipendija i njegovim izlagačima te bogatom programu možete pratiti na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr. Ulaz na virtualni Sajam otvoren je svima.