RUPA – UHIĆENA PETORICA ZBOG ŠVERCA LJUDIMA

26. lipnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policijaRUPA – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Postaje granične policije Rupa dovršili su kriminalistička istraživanja kojima je bilo obuhvaćeno pet osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.
“Riječ je o trojici hrvatskih državljana u dobi od 67, 47 i 37 godina, 31-godišnjem državljaninu Srbije i 24-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji se sumnjiče da su protuzakonito prevozili ukupno 41 stranog državljanina. Strani državljani zatečeni su u tri navrata, između 21. i 24. lipnja na području Brešca, Žejana i Velih Muna. Sva petorica se sumnjiče da su za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane, čime su im omogućili nedozvoljeno kretanje na području Republike Hrvatske, kako bi na nezakonit način prešli državnu granicu”, navodi se u službenoj obavjesti Primorsko-goranske polčicije.

Po završetku kriminalističkih istraživanja svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.