RUKAVINA: Županija želi dati središnju crikveničku plažu firmi koja je nedavno osnovana s jednim zaposlenim

25. svibnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice

Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice

CRIKVENICA – Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina poslao je otvoreno pismo, koje prenosino u cijelosti:

U četvrtak, 28. svibnja 2020. godine održat će se Županijska skupština Primorsko-goranske županije na kojoj će se nakon višemjesečnog odugovlačenja raspravljati o budućnosti Gradske plaže u Crikvenici.

Važno je napomenuti da je prije dvije godine natječaj za koncesiju na gradskoj plaži zbog proceduralne greške Primorsko-goranske županije kao davatelja koncesije poništen pa je tako od 2017. godine najljepša crikvenička plaža bez gospodara i bez ozbiljnih ulaganja.

RUKAVINA: prije dvije godine natječaj za koncesiju na gradskoj plaži zbog proceduralne greške Primorsko-goranske županije kao davatelja koncesije je poništen, pa je tako od 2017. godine najljepša crikvenička plaža bez gospodara i bez ozbiljnih ulaganja.

Odluku o tome tko će upravljati Gradskom plažom u idućih 20 godina donijet će Županijska skupština PGŽ-a. Prema informacijama koje smo saznali iz medija, prvorangirani ponuditelj za kojega će se predložiti da mu se dodjeli koncesija na Gradskoj plaži je tvrtka koja je osnovana svega nekoliko dana prije roka za predaju ponuda, čiji je temeljni kapital svega 20.000,00 kuna te ima samo jednu zaposlenu osobu.

 RUKAVINA: Prema informacijama koje smo saznali iz medija, prvorangirani ponuditelj za kojega će se predložiti da mu se dodjeli koncesija na Gradskoj plaži je tvrtka koja je osnovana svega nekoliko dana prije roka za predaju ponuda, čiji je temeljni kapital svega 20.000,00 kuna te ima samo jednu zaposlenu osobu. Smatraju li oni da bi takvo poduzeće trebalo dobiti na upravljanje glavnu gradsku crikveničku plažu za slijedećih 20 godina, glavni crikvenički adut u turizmu?

Ukoliko se donese Odluka da našom gradskom plažom upravlja spomenuto poduzeće, smatram da će se time dugoročno i nepovratno naštetiti našem gradu, našoj Crikvenici i osjećam se dužnim kao Gradonačelnik ovog grada i kao osoba koja je dobila povjerenje od svojih građana, reagirati.

Ovim putem kao predsjednik crikveničke organizacije HDZ-a javno pozivam crikveničke organizacije stranaka SDP i PGS da se javno očituju o svojim razmišljanjima na navedenu temu.

Smatraju li oni da bi poduzeće sa 20.000 kn temeljnog kapitala i jednim zaposlenim, koja se na tržištu pojavilo svega nekoliko dana prije raspisa ovog natječaja, trebalo dobiti na upravljanje glavnu gradsku crikveničku plažu za slijedećih 20 godina, glavni crikvenički adut u turizmu?, zaključio je Rukavina.