RUKAVINA: u Crikvenici nema zaraženih i nema mjesta za paniku.

14. ožujka 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Obraćanje gradonačelnika Damira Rukavine

 CRIKVENICA – Drage sugrađanke i sugrađani, kao što smo već prethodno i izvijestili, do današnjeg dana na području Grada Crikvenice i naše bliže okolice nema ni jednog potvrđenog slučaj zaraze koronavirusom, naveo je gradinačelnik Rukavina.

Uistinu, nema mjesta za paniku. Apeliram ovim putem na sve vas da se ponašate odgovorno, pratite upute vezano uz prevenciju od zaraze, održavate higijenu na preporučen način te pratite sve smjernice koje izdaju nadležna tijela. Sve vam to govorim iz razloga da zaštitite svoje bližnje, sve one s kojima dolazite u kontakt, naravno i sebe same. Posebno skrećem pozornost na pojačanu brigu i prevenciju među najugroženijim skupinama, kroničnim bolesnicima i starijim osobama, navodi.

Zbog zaštite svih naših sugrađana, bili smo primorani poduzeti niz preventivnih mjera. Među ostalim, u potpunosti smo obustavili rad vrtića zaključno do 01. travnja. Cijena vrtića za sve roditelje bit će umanjena za vrijeme u kojem djeca neće biti u mogućnosti boraviti u vrtiću. Nastava u školama je obustavljena odlukom Vlade, a naše škole spremne su na prijem svakog učenika koji odluči doći u školu, ističe.

Ograničili smo rad sa strankama u svim ustanovama i institucijama. Gradska knjižnica, Muzej, Gradska galerija i Atelje Zvonka Cara bit će zatvoreni za posjetitelje do 01. travnja. Posebno se želim obratiti svim učenicima jer iako se obustavlja nastava na uobičajen način, njihove obaveze ne prestaju. Online učenje je novina u našim školama, no naše su škole spremne za ovakav oblik nastave, a siguran sam da će svi naši učenici dokazati kako su spremni na nove tehnologije! I ovim putem pozvat ću sve poslodavce da zbog zatvaranja vrtića imaju razumijevanja prema svojim djelatnicima i budu fleksibilni po pitanju rada od kuće ili skraćivanja radnog vremena, ukoliko priroda posla omogućava takvu pogodnost. U ovom trenutku teško je predvidjeti razmjere i posljedice nastale situacije. Vjerujem da naše gospodarstvo neće trpjeti štete te da nećemo osjetiti značajniji negativni učinak na turističkoj sezoni. No, pratimo čitavu situaciju i razmišljamo o svim scenarijima pa tako i o mjerama i poticajima gospodarstvu u slučaju potrebe, zaključio je Rukavina.