VESELI SE KVARNERU! RIJEKA JE ŠAMPION!

27. svibnja 2017. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Iako je Dinamo slavio s velikih 5:2, prvacima to nije pokvarilo slavlje! Odličja prvacima uručio Damir Vrbanović, a pobjednički pehar podignuo je kapetan Mate Maleš uz poglede maestra Matjaža Keka koji je vodio ovu senzaciju!

Rijeka je osnovana 1926. godine kao Fiumana. Igrala je ona talijansku prvu ligu, a onda je 1946. osam igrača Fiumane zaigralo za Kvarner kao svojevrsni nastavak Fiumane, a 1954. godine Kvarner je preimenovan u Rijeka.

TIJEK UTAKMICE
Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama 2:5 u utakmici posljednjeg, 36. kola MAXtv Prve lige. U utakmici koja nije imala rezultatsku važnost nakon što je Rijeka prošle nedjelje osigurala povijesni naslov pobjedom protiv Cibalije, zagrebački sastav nanio je Rijeci tek drugi poraz ove sezone.
Rijeka je otvorila utakmicu bijegom Vešovića koji se sjurio prema golu, te je zaustavljen prekršajem Pivarića. Dinamo je na drugoj strani poveo u četvrtoj minutri iz prve prilike. Soudani se sjurio prema golu, uslijedio je udarac s ruba kaznenog prostora za vodstvo Dinama – 1:0.
Rijeka je uzvratila udarcem Bezjaka koji je išao ravno u vratara Zagorca. U 18. minuti Gorgon je imalo veliku priliku, ali udarac glavom s osam metara išao je u vratar Zagorca. Na drugoj strani samo minutu kasnije pokušaj glavom Hodžića otišao je pored vratnice.

Matjaž Kek, maestro koji je učinio senzaciju!

Matjaž Kek, maestro koji je učinio senzaciju!

Dinamo je prednost povećao u 34. minuti. Nakon ubačaja s lijevog boka, Soudani je ostao sam u srcu kaznenog prostora i uspio je provući loptu pored Prskala – 2:0.
I kada se činilo da će tako završiti prvo poluvrijeme, uslijedila je furiozna završnica.
Prvo je Soudani u 45. minuti zabio nakon udarca kojega je kratko odbio Prskalo (3:0). Samo minutu kasnije Elez je sjajno izbacio Vešovića koji se sjurio prema golu i matirao Zagorca – 3:1.
Dinamo je odlično otvorio i drugi dio. Soudani je u 47. minuti dugo vukao loptu u kontru, a zatim podvalio za nadolazećeg Olma koji je snažnim udarcem matirao Prskala – 4:1. Samo pet minuta kasnije Hodžić je pobjegao obrani Rijeke i prebacio Prskala – 5:1.
Rijeka je imala priliku smanjiti rezultat u 62. minuti kada je Pivarić s leđa srušio Bezjaka, a sudac Zebec pokazao je na bijelu točku. Franko Andrijašević preuzeo je odgovornost, ali Zagorac je pogodio stranu i obranio udarac.
Ipak, Rijeka je u završnici uspjela smanjiti, Franko Andrijašević poentirao je za konačnih – 5:2.