RIJEKA – Uručenjem donacije zaključena humanitarna akcija „I ti možeš uljepšati nečije snove“

24. listopada 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ dječjoj bolnici Kantrida svečano je uručila opremu za koju su sredstva prikupljanja tijekom  humanitarne akcije „I ti možeš uljepšati nečije snove“.

Svečanom uručenju prisustvovali su prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju, Maja Opašić, predsjednica Udruge „Portić“ i nekoliko članica Udruge.

Humanitarnom akcijom prikupljeno je 132 tisuće kuna, namijenjenih uređenju i oplemenjivanju bolničkih prostora kako bi se pomoglo podizanju kvalitete bolničkoga standarda boravka djece i roditelja.

Tako je Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka opremljena s  11 fotelja Blues Comfort, koje će služiti za roditelje koji su u bolnici uz svoju djecu, 22 zidne didaktičke drvene igračake, dva televizor, tri vanjska stola s klupama, opremom za čekaonicu i knjižnicu, igraonicom s toboganom za ulazni hol Poliklinike, dok je ulazni hol uljepšan i naljepnicama. Sav kupljeni namještaj za bolničku knjižnicu kao i zidne didaktičke igračke montirala dva volontera Udruge „Portić“. Svi koju su sudjelovali u humanitarnoj akciji pomogli su uređenju i oplemenjivanju bolničkih prostora kako bi se pomoglo podizanju kvalitete bolničkoga standarda boravka djece i roditelja.

Danas uručena oprema nabavljena je zahvaljujući sredstvima prikupljenima tijekom humanitarne akcije „I ti možeš uljepšati nečije snove“. Naime, 24. listopada 2019. u Centru Zamet održan je humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“ u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece „Portić“, povodom desete obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“. Koncert je bio organiziran uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Budući da se donacija sastojala od kupovine različitih predmeta, a uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVIDA-19, realizacija donacije potrajala je gotovo godinu dana.

„Mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe pripomogle su organizaciji i provedbi koncerta, te im ovim putem još jednom od srca zahvaljujemo, kako u ime Udruge Portić tako i u ime Klinike za pedijatriju kojoj je namijenjen prihod od akcije“, ističu u Udruzi Portić.