RIJEKA U EUROPI – RIJEKA S VRLO DOBRIH 1-1 ČEKA UTAKMICU NA RUJEVICI

27. srpnja 2017. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Salzburga i Rijeke remizirali su 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka. Uzvrat je na rasporedu 2. kolovoza u 20.45 sati na stadionu HNK Rijeka.
Salzburg je očekivano pritisnuo na otvaranju, ali udarac Ulmera u trećoj minuti bila je jedina stvar vrijedna spomena.
Rijeka je uzvratila u devetoj minuti. Gorgon je pucao s 25 metara, lopta se odbila od bloka i došla do Gavranovića koji se neočekivano našao u dobroj prilici u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola.
Opasan je bio i sjajan udarac Hebera u 13. minuti, kao i pokušaj Župarića glavom nakon kornera u 24. minuti kada je lopta prošla uz vratnicu.
Gol je stigao u 30. minuti. Ristovski je sjajno ubacio, a Gavranović sjajnim trzajem glavom zatresao mrežu Salzburga – 0:1.
Rijeka je postajala sve opasnija. U završnici još jedne kontre Gorgon je ostao sam na rubu kaznenog prosotora, ali njegov udarac blokirali su domaći braniči.
Na drugoj strani Salzburg je do kraja prvog dijela pokušao dalekometnim udarcima, ali bez rezultata.
Domaćin se u igru vratio u 49. minuti. Yabo je sjajno proigrao Hwanga koji je izbjegao zaleđe i gurnuo loptu kraj Sluge.
Rijeka uzvratila brzom kontrom, ali Kvržićev ubačaj u sjajnoj situaciji obrana Salzburga uspjela je nekako izbaciti.
Salzburg je zaprijetio i u 60. minuti. Minamino se našao u odličnoj prilici u kaznenom prostoru, ali Sluga je odlično reagirao.
U 72. minuti Rijeka je imala sreće. Yabo se sjurio u kazneni prostor i izaša pred Slugu, ali umjesto udarca je ubacio, a Dabbur je iz neposredne blizine promašio prazan gol.
U 83. minuti velika prilika za Rijeku. Mišić je izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored svih i došla do Župarića čiji je udarac prošao pored vratnice.
U samoj završnici Vešović se sjajno riješio pratnje, ali udarac s desne strane kaznenog prostora prošao je pored gola.