RIJEKA – Tijekom masaže okradena osoba starije dobi

23. listopada 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

cure girls ljudi zločin kriminal lopovPonovo upozoravamo sve građane, pogotovo osobe starije životne dobi i njima bliske osobe da budu izuzetno oprezni ukoliko nepoznate osobe žele ući u njihov dom, navode iz policije.

RIJEKA – Policija je tijekom  22. listopada zabilježila još jedan slučaj kaznenog djela počinjenog na štetu osobe starije životne dobi. Kaznenim djelom oštećen je 95-godišnji hrvatski državljanin, koji je ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna. Oštećeni je okraden u svom stanu na području Turnića u Rijeci, dok su u njegovom stanu boravile za sada nepoznate ženske osobe, koje su se predstavile kao djelatnice zdravstvene ustanove rekavši mu da je na poklon dobio uslugu masaže. Povjerenje oštećenog, kao i njegovu dob te boravak u njegovom domu iskoristile su za počinjenje kaznenog djela.  
 
“Stoga i ovom prilikom, ponovo upozoravamo sve građane, pogotovo osobe starije životne dobi i njima bliske osobe da budu izuzetno oprezni ukoliko nepoznate osobe žele ući u njihov dom. U pravilu počinitelji ovih kaznenih djela (krađa i prijevara) rade u paru, veoma su uporni u svojim nastojanjima te na drzak način iskorištavaju povjerenje i nepažnju građana dovodeći ih pri tom u zabludu. Podsjećamo kako su prodaja masažera ili ponude usluga masaže, kako i zamjena novčanica vrlo čest način na koji počinitelji ulaze u domove građana, a građani tek nakon njihova odlaska (nekad i nakon nekoliko dana) otkrivaju da su okradeni”, navode u policiji. (kv)