RIJEKA – SUKOB ŽIVOG ZIDA I AKCIJE MLADIH OKO VIJEĆNIČKE FOTELJE

27. veljače 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Rijeka

Rijeka

KOMENTAR – U riječkom Gradskom vijeću je u četvrtak na rasporedu sjednica na kojoj bi trebala biti donesena odluka o poskupljenju komunalne naknade. Nakon što je Lista za Rijeku objavila kako takvu odluku neće podržati, Obersnel je ostao bez potrebne većine, ali je situaciju zakomplicirao sukob u koaliciji Živog zida i Akcije mladih koja bi trebala odrediti novog vijećnika umjesto nedavno preminule vijećnice Mirjane Jukić.

U Gradsko vijeće bi prema izbornim rezultatima trebao ući idući vijećnik Živog zida, ali prema zakonu za to mu treba suglasnost Akcije mladih koju u ovom trenutku nemaju. Ukoliko Živi zid i Akcija mladih ne postignu suglasnost, u Gradsko vijeće će ući iduća vijećnica s koalicijske liste, a ona je članica Akcije mladih što bi ovoj stranci osiguralo vijećnika više u odnosu na izborni rezultat.

Zbog sukoba oko vijećničke fotelje na relaciji Živi zid – Akciji mladih, profitirati bi na kraju mogao SDP. Obersnelu je za prolazak Odluke o komunalnoj naknadi potreban izostanak barem jednog opozicijskog vijećnika. A to bi se moglo dogoditi ako Akcija mladih bude opstruirala imenovanje vijećnika iz redova svog koalicijskog partnera kako bi sebi osigurala jedno vijećničko mjesto više. Kakav će stav na kraju zauzeti donedavni suradnici i hoće li borba oko fotelje dvije opozicijske stranke na kraju rezultirati većim računima građanima, vidjet ćemo za 24 sata.

(Zlatko M.)