RIJEKA – stručna vodstva izložbom Fiume fantastika: fenomeni grada

16. studenoga 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Ulazak D'Annunzija u Rijeku

Ulazak D’Annunzija u Rijeku

RIJEKA – U četvrtak, 19. studenog 2020.g. u 17.00 i u 18.30 sati održat će se stručna vodstva izložbom Fiume Fantastika: Fenomeni grada, koja je još samo do kraja studenog postavljena u Exportu na riječkoj Delti u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Stručna vodstva održat će glavni kustos Fiume Fantastike, arhitekt Idis Turato.

S obzirom na sve važeće mjere za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave na e-mail adresu: info@deltalab.hr.

Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika: Fenomeni grada je 30 kuna.
Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložba Fiume fantastika prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena. Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone. Izložbu je do kraja studenog moguće posjetiti svakim danom od 11 do 21 sat.

Izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada dio je programa Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a zasnovana je na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci.