RIJEKA – sajam stipendija i visokog obrazovanja

15. listopada 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 9.30 sati, na  Kampusu Sveučilišta u Rijeci  (Zgrada Sveučilišnih odjela, ul. Radmile Matejčić 2), održat će se 8. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja.

Nakon održavanja u Zagrebu, na Sajmu stipendija u Rijeci svoje studijske programe, mogućnosti stipendiranja i stručne prakse, predstavit će ukupno 15 zemalja.

Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) uz pokroviteljstvo i suorganizaciju Grada Rijeke.

Na ovogodišnjem Sajmu stipendija, uz izlagače zemlje-partnera Rusije, predstavit će se više od 50 hrvatskih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državne institucije te zaklade koje predstavljaju svoje programe i stipendije.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma, Ruska Federacija, predstavit će neke od svojih najboljih sveučilišta. Od ukupno jedanaest renomiranih ruskih sveučilišta koja sudjeluju na Sajmu, čak njih šest pronašlo je svoje mjesto na prestižnom popisu „The World University Ranking“ za 2019. te dolazeću 2020. godinu. U Zagreb i Rijeku dolazi deset ruskih sveučilišta iz Moskve te jedno iz Saint Petersburga.

Posebnu novost u ovogodišnjem programu Sajma stipendija čini niz specifično usmjerenih predavanja te nekoliko specijaliziranih masterclass izdanja. Predavanja će održati renomirani ruski nastavnici i znanstvenici, dok će teme varirati od društvenih do onih prirodoslovnih.

Cilj je pokrenuti razgovor o nizu važnih tema za učenike, studente, njihove buduće karijere, ali i obrazovni sustav u cijelosti.

Novost Sajma jest i „Karijerni kutak“ koji će u ovogodišnjem programskom dijelu predstavljati posebno mjesto susreta i razgovora između studenata i poslodavaca kao što su Privredna Banka Zagreb i Erste&Steiermärkische Bank. Dodatno, posjetitelji će moći prisustvovati i poslovnom panelu na kojem će iz prve ruke doznati koja su to znanja i vještine koje zahtijeva suvremeno tržište rada.

Istaknuti pojedinci iz propulzivnih kompanija kao što su Infobip, Tele 2, Rimac automobili, R.I.T. Croatia i Lukoil na panelu pod nazivom „STEM vs. SOCIAL: The system of continuous education in the field of IT and telecommunications“ podijelit će svoja znanja vezana za suradnju s mladima koji izlaze iz obrazovnog sustava, ali i dati nam uvid u primjere dobre prakse kojima ulažu u cjeloživotno obrazovanje i osobni rast svojih zaposlenika.

Na Sajmu će izlagati i različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatska i inozemna javna i privatna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, zatim veleposlanstva i strani kulturni centri, privatne tvrtke te nevladine organizacije i zaklade.

Na štandu Instituta za razvoj obrazovanja moći će se pronaći najažurnije informacije o pripremama za standardizirane pripremne tečajeve (TOEFL, SAT, GMAT, ACT, IELTS i GRE) kao i o samim testiranjima. IRO nudi grupne, individualne i online tečajeve te nudi najbolju kvalitetu pripremnih tečajeva za cijenu pojedinog tečaja.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već devetnaest godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.