RIJEKA S VELIKIH 3-1 BOLJA OD OSIJEKA

18. ožujka 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 3:1 u utakmici 25. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bila je to utakmica koja je nosila dvostruki ulog, Rijeka je s nova tri boda pobjegla Osijeku na pet bodova u borbi za drugo mjesto.

Igrala se 82. minuta utakmice. Nakon kornera za goste, lopta se odbila do Ejupija koji je odlično reagirao – 2:1. Osijek se vratio u igru osam minuta prije kraja, ali nada je nestala četiri minute kasnije.

Sluga je ispucao loptu, Puljić je upsio primiti i uz malo sreće matirati Malenicu – 3:1.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje utakmice. Tibor Halilović u ponedjeljak slavi 24. rođendan, a nogometaš Rijeke odlučio je darovati sebi najbolji mogući dar. Prvijenac u dresu Rijeke!

Halilović je u 10. minuti uzeo jednu loptu i sjajno potegnuo s dvadesetak metara za prvijenac u dresu Rijeke -1:0! Bio je to trenutak koji je uvelike usmjerio utakmicu.

Samo minutu ranije lijep udarac Puljića iz slobodnog udarca, obranio je Malenica.Osijek je na otvaranju imao nekoliko situacija pred golom Rijeke, ali udarce Kleinheislera (7′) i Marića (19′) obranio je Simon Sluga.

Osijek je ozbiljno prijetio u 21. minuti. Abazaj je sjajno prošao kroz obranu Rijeke, ostao sam na 14 metara i potegnuo. Župarić je uklizao, skrenuo je loptu koja je prevarila Slugu, ali srećom otišla je iznad grede!

I kada se činilo da su gosti polako počeli povezivati konce u igri stigao je drugi gol za Rijeku. Nakon sjajnog ubačaja iz slobodnog udarca, Ivan Lepinjica je poentirao glavom za svoj prvijenac u prvom nastupu za Rijeku na Rujevici.

Do kraja prvog poluvremena obje momčadi imali su po jednu priliku. U 36. minuti Puljić je potegnuo ljevicom s dvadesetak metara, a Malenica se dobro protegnuo da bi sačuvao mrežu.

Na drugoj strani, u 39. minuti, Marić je primio loptu u kaznenom prostoru nakon ubačaja s lijeve strane. Napadač Osijeka uspio je primiriti loptu i pucati, ali Sluga je još jednom na visini zadatka.

Osijek je u nastavku kontrolirao posjed lopte, ali bez konkretnijeg učinka. Gutierev udarac glavom bila je najizglednija situacija za goste. Minute su prolazile, a onda je u 69. minuti sjevnulo na obje strane.

Acosty je potegnuo s tridesetak metara, lopta je otišla iznad grede. Na drugoj strani, sa slične udaljenosti, potegnuo je Boban, a Sluga je sjajno intervencijom sačuvao mrežu!