RIJEKA – različita mišljenja o odvozu krupnog otpada

26. veljače 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

baja za krupni otpadRIJEKA – Nezavisna vijećnica Ivona Milinović na posljednjem Gradskom vijeću Grda Rijeke istaknula je kako ne može glasovati za izvješće, budući da ne sadržava koje je sve postupke Grad Rijeka, po njoj nedovoljne, napravio kako se tvrtka Ekoplus ne bi značajno povećala cijene zbrinjavanja otpada na Centru za gospodarenje otpadom Marišćina. Posebice je istaknula kako je uloga Grada Rijeke tim veća što je jedan od suosnivača Ekoplusa, koji se, zajedno s KD Čistoćom našao u situaciji da – umjesto vlastitoj tvrtki – zbrinjavanje glomaznog otpada povjerava privatnoj tvrtki putem javnog natječaja.

Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je više puta pojašnjavao napore Grada Rijeke i KD Čistoće, koji su tijekom glasovanja o povećanju cijena preglasani od strane ostalih suvlasnika Ekoplusa, predstavnika Primorsko-goranske županije i Općine Viškovo. U tom trenutku je, ne znajući kako će se situacija dalje odvijati, KD Čistoća odlučilo raspisati javni natječaj za odvoz glomaznog otpada. S tvrtkom Eko-flor plus ugovoren je odvoz manje količine glomaznog otpada, a kad Ekoplus smanji cijenu odvoza glomaznog otpada i ako bude konkurentna, KD Čistoća će nastaviti i suradnju s Ekoplusom.

Vijećnica Sandra Krpan je kazala kako će klub vijećnika SPD-Laburisti-SDSS podržati izvješće, u prvom redu zato što je gradonačelnik sa svojim timom i uz podršku gradskih vijećnika pravodobno donio mjere pomoći poduzetnicima i građanima pogođenim situacijom nastalom pandemijom koronavurusa. Unatoč pandemiji, ostvaren je zapažen EPK program, prepoznati su napori Grada Rijeke da ulaganjem u digitalizaciju olakša život građanima, a Rijeka je pokazala i veliko srce financijski i logistički pomogne mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji pogođena velikim potresom.