RIJEKA – Prvi jubilej Rijeka Nautic Showa

26. rujna 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

yacht-sales-55-searayRIJEKA – U Rijeci će se od 29. rujna do 1. listopada održati 5. Rijeka Nautic Show, na kojem će se, uz bogati popratni program, predstaviti sedamdesetak proizvođača plovila, opreme i ponuđača različitih usluga u nautici.

Izložbeni prostori bit će, kao i prijašnjih godina, smješteni na Gatu Karoline Riječke i prostorima između Adamićevog gata i Rive Boduli. Kako je Rijeka posljednjih godina, zahvaljujući regatama, postala je i sve omiljenije odredište jedriličara, tako da će ove godine po prvi puta na sajmu biti dobro zastupljene i jedrilice. Prema riječima organizatora, Kazimira Mihića iz Zajednice tehničke kulture Rijeka, među 50-tak plovila ipak će najzastupljenija biti motorna plovila domaćih brodograditelja čiji proizvodni program idealno odgovara potrebama i mogućnostima lokalnog tržišta, među kojima će najveća biti 14 metara dugačka jahta Monachus. Svoju premjeru imat će jahta Key Largo One kastavskog proizvođača InterAdria iz Kastva, a hrvatsku premijeru plovilo Manta 700.

Kako je kazao pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora, Rijeka Nautic Show već pet godina daje podršku hrvatskoj maloj brodogradnji, ali i svim drugim djelatnostima vezanima uz more i nautički turizam.

Uvjerenje da će Rijeka Nautic Show dati dodatni poticaj razvoju nautičkog turizma u Rijeci istaknuli su i Branimir Mađer iz ACI-ja, Rajko Jurman iz Lučke uprave Rijeka, Goran Petrc iz Primorsko-goranske županije te Sara Štrljić iz HGK – Županijske komore Rijeka.

Važan dio sajma je prateći program namijenjen posjetiteljima. Uz pokaznu vježbu Županijskog operativnog centra PGŽ, vožnje gusarskim brodom „Korsaro“ i razgled ophodnog broda Hrvatske ratne mornarice, posjetitelji će moći posjetiti izložbu inovacija u nautici i upoznati se s novim zanimljivim projektima. Osim predstavljanja proizvodnje hrvatskog ronilačkog odijela i projekta izrade vodocikla iza kojeg stoji skupina studenata Tehničkog fakulteta Rijeka „Riteh Waterbike Team“, program će nadopuniti prezentacija riječke jedrilice Reacher 780 kao i projekt škole jedrenja riječke tvrtke SAIL-ING, od početnog do naprednog stupnja i adrenalinskog jedrenja na atraktivnim „jurilicama“.

Punu podršku ovom značajnom nautičkom događaju od samog početka pružaju glavni sponzor sajma ACI d.d. te glavni pokrovitelji i suorganizatori Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka. Rijeka Nautic Show održava se i pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Rijeke, Luke Rijeka i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Važnost održavanja nautičkog sajma u Rijeci prepoznali su brojni sponzori i mediji. Uz 5. Rijeka Nautic Show u svojstvu sponzora bit će Jadrolinija, Croatia osiguranje, Grawe osiguranje, Zagrebačka banka, tvrtka Ino-Arh, auto kuća AC Dujmović, Botel Marina te Forum ugostiteljstvo.

Radno vrijeme sajma je u petak, 29. rujna od 11 do 19 sati, u subotu 30. rujna od 9 do 20 sati, a u nedjelju 1. listopada sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 10,00 kn, a njezinom kupnjom osim razgleda sajma, ostvaruju se i besplatne vožnje gusarskim brodom „Korsaro“.