RIJEKA – PROVALILI U SKLADIŠTE, UHVATILA IH POLICIJA

9. listopada 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

lopovRIJEKA – Policija je  zaprimila dojavu građana o provali u priručno skladište jedne riječke srednje škole. Ubrzo nakon dojave policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, došavši na mjesto događaja, u navedenom skladištu zatekli su dvoje hrvatskih državljana u dobi od 34 i 38 godina. Osumnjičeni su provalili u skladište u namjeri da otuđe aparat za varenje i razni alat,  više elektroda i ostale predmete, ali su ih u tome spriječili policijski službenici.

Osumnjičeni su provalili u skladište u namjeri da otuđe aparat za varenje i razni alat,  više elektroda i ostale predmete, ali su ih u tome spriječili policijski službenici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 34-godišnjak osim navedenog, na području Rijeke počinio  još četiri kaznena djela teške krađe. Spomenuti se sumnjiči da je 2. listopada provalio u fotografski studio na području Dolca, u vlasništvu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina, iz kojeg je otuđio katalog korica za albume i foto album.
Potom, 5./6. listopada provalio je u firmu na Potoku i otuđio razni alat te u pekaru na Banderovu, gdje je iz blagajne i aparata za kavu otuđio novčani iznos od oko 2.400 kuna
Također, 5./7. listopada, na području Podmurvica provalio je u osobno vozilo marke Suzuki u vlasništvu 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz kojeg je otuđio vatrogasni aparat  i ostale predmete.

Sveukupna materijalna šteta je  iznosu od najmanje 11.400 kuna.  Pronađen je dio otuđenih predmeta koji su vraćeni oštećenima.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe protiv 38- godišnje hrvatske državljanke podnosi se kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok se protiv 34-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela teške krađe te je predan pritvorskom nadzorniku.

(kv)