RIJEKA PROKOCKALA PRVENSTVO – LOŠE I NEMAŠTOVITO PROTIV SLABE CIBALIJE

13. svibnja 2018. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Cibalije i Rijeke podijelili su bodove odigravši 0:0 u utakmici 35. kola Hrvatski telekom Prve lige. Nitko ne može biti igrom i rezultatom Rijeke. Rijeka je igrala loše i nemaštovito protiv slabe Cibalije i – budimo iskreni – sasvim zasluženo oprostila se od naslova prvaka. Naime, Rijeka se ovim remijem i teoretski oprostila od obrane naslova prvaka, a u posljednjim trenucima utakmice Cibalia je mogla doći do pobjede iako je od 88. minuti igrala s igračem više.

Nakon kornera lopta je došla do Ikića koji je potegnuo, ali Sluga je sjajno reagirao i sačuvao mrežu.

Rijeka je bila kvalitetniji suparnik kroz utakmicu i stvorila niz prilika. U 13. minuti prvi je zaprijetio Pavičić, ali udarac je, poput onog Puljića minutu kasnije, obranio vratar Brkić.

Već u 15. minuti Puljić nije dobro zahvatio loptu nakon ubačaja Gorgona.

U 24. minuti nova prilika za Rijeku. Nakon ubačaja s desne strane, vratar Cibalije istrčao je s gola i izboksao na rub kaznenog prostora gdje se našao Kvržić. Uslijedio je udarac, ali vratnica je spasila Cibaliju.

Dvije minute kasnije Kvržić je pronašao Gorgona, ali vratar Brkić ponovo je odlično reagirao, kao i u 32. minuti kada je Leovac pucao s ruba kaznenog prostora.

U 37. minuti Pavičić je pokupio loptu, uspio izdržati dva duela, ali udarac je otišao preko grede.

I onda je Cibalia prvi put stigla pred gol Rijeke. Nakon što su njegovi suigrači iščeprkali jednu loptu na rubu kaznenog prostora Rijeke, Dabro je potegnuo iz prve, ali nije bilo prave opasnosti za Slugu.

I tu nije bio kraj prilikama. U prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta je došla do Gorgona koji je ostao sam, ali i ovaj pokušaj obranio je vratar Cibalije.

Rijeka je drugi dio otvorila novom velikom prilikom, ali dva uzastopna udarca Gorgona u kaznenom prostoru Cibalije nisu pronašla put do mreže.

U 56. minuti ponovo je u glavnoj ulozi bio Pavičić, ali njegov udarac s desetak metara, obranio je Brkić.

U 60. minuti velika prilika za Cibaliju. Nakon kornera lopta je došla do Kordića koji iz neposredne blizine nije pogodio gol.

Sedam minuta kasnije Sluga je istrčao i izbio loptu koja je došla do Miličevića, koji je pokušao iskoristiti situaciju i iz velike udaljenosti pogoditi gol, ali lopta je otišla daleko do cilja.

U 82. minuti Pavičić je ubacio iz slobodnog udarca, Puljić je ostao sam, ali nakon udarca glavom loptu je pogodila okvir gola.