RIJEKA – Probni rad cjelodnevnog režima rada toplane u naselju Kozala

28. studenoga 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

radijator-grijanje energo toploRIJEKA – TD Energo obavještava korisnike toplinske energije da toplana Kozala, a paralelno i objekti priključeni na sustav distribucije toplinske energije u naselju Kozala, kreću s probnim radom 24-satnog režima rada toplane.

Novim režimom obuhvaćene su sljedeće podstanice, odnosno objekti na adresama:
Ante Kovačića 6,10,12,20,22,24,
Vjenceslava Novaka 11,14,
Osnovna škola Kozala,
Probni rad novog režima trajat će do kraja mjeseca siječnja 2018. godine, a po njegovu završetku provest će se usporedba potrošnje u prosincu 2016. i siječnju 2017. godine, temeljene na radu u dnevnom režimu (16 sati), i one ostvarene u prosincu 2017. i siječnju 2018. godine, tijekom 24-satnog režima rada toplane.

Odluka o probnom radu u novom režimu grijanja donesena je s ciljem što bolje iskoristivosti sustava i na temelju prethodnih iskustava na toplanama Vojak i Gornja Vežica, kada je provedeni testni period pokazao uštedu goriva od 5 – 8%. Rezultati probnog rada toplane u novom režimu detaljno će se analizirati te će se, ukoliko pokažu dugoročnu isplativost takvoga rada, procijeniti potreba i mogućnost njegova stalnog uvođenja.

Svaka zgrada može odabrati jednu od nekoliko varijanti:

Iskoristiti prednost noćnog nisko-temperaturnog režima grijanja stanova (npr. 15-16°C) uz podešavanje automatske regulacije u podstanicama (alternativno kroz individualno podešavanje radijatora u stanovima) – preporuka Energa.
Zadržati sadašnji sustav grijanja od 6:00-22:00 podešavanjem podstanica na način da isključe pumpe u navedeno vrijeme.
Produžiti period grijanja na način da podstanice u zgradi uključe odnosno isključe pumpe u nekom drugom željenom terminu npr. 5:00-24:00.
Molimo cijenjene korisnike toplinske energije na području naselja Kozala da nam se obrate ukoliko imaju bilo kakvih nejasnoća u vezi rada podstanica u navedenim objektima te da obavijeste svoje ovlaštene servisere unutarnjih instalacija centralnog grijanja da prema potrebi obave podešavanja parametara rada regulacionih ventila unutar podstanica.

Za sve dodatne informacije o probnom radu novog 24-satnog režima rada toplane na Kozali možete nam se obratiti pismenim putem na adresu Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka, elektroničkom poštom na info@energo.hr ili telefonom na broj +385 0800 353 040.