RIJEKA – Prijem za polufinaliste 67. Kvarnerske rivijere

2. lipnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za predstavnike nogometnih klubova koji su se plasirali u polufinale ovogodišnjeg turnira „Kvarnerska rivijera“.

Ovog se vikenda igraju završne utakmice 67. izdanja najstarijeg nogometnog turnira u Hrvatskoj i jednog od najdugovječnijih turnira za mlade u Europi.

Predstavnike organizatora i polufinaliste su primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, v.d. predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović.

Kvarnerska rivijera najdugovječniji je turnir za mlade u Hrvatskoj

Čestitavši svim polufinalistima, gradonačelnik Obersnel napomenuo je kako je u proteklih 67 godina na Kvarnerskoj rivijeri nastupilo niz igrača koji su kasnije postali perjanice svojih klubova. Uz želju da i ovo izdanje turnira krije buduće kvalitetne nogometaše, gradonačelnik je svima poželio uspješan nastavak natjecanja.

Uz predstavnike klubova koji se izbore za polufinale na prijem su bili i predstavnici organizatora – HNK Rijeke: generalni direktor Luka Ivančić, sportski direktor Srećko Juričić, tajnik nogometne škole David Kalebić i predsjednik turnira Ranko Buketa.

Uz organizatora HNK Rijeka, suorganizatori su i Kostrena (NK Pomorac 1921), Labin (NK Rudar), Novi Vinodolski (NK Vinodol) i Rovinj (NK Rovinj).

Zahvalivši se Gradu Rijeci na podršci u organizaciji turnira i prijemu, Buketa je kazao kako ih do sada nije pratilo lijepo vrijeme, no suorganizatori su uložili veliki trud kako bi se sve planirane utakmice i odigrale.

Gradonačelnik Obersnel čestitao polufinalistima

Kvarnerska rivijera održava se od 27. svibnja do 2. lipnja. Finale je na rasporedu u nedjelju, 2. lipnja u 18 sati na stadionu Krimeja u Rijeci, dok je borba za brončanu medalju na rasporedu istog dana s početkom u 16 sati. Nastupaju igrači rođeni 1. siječnja 2002. godine i mlađi te jedan igrač rođen 2001.godine.

Na turniru sudjeluju slijedeći klubovi: Rijeka, Orijent, Osijek, Dinamo, Rovinj, Pomorac, Rudar, Vinodol, Udinese (Italija), Vardar (Makedonija), Albania U/17 (Albanija), Željezničar (BIH), Venezia (Italija), Olimpija (Slovenija), Maribor (Slovenija), te DAC 1904 (Slovačka).